Ambassadeur van Save the Children Cystine Carreon is namens de Samenwerkende Hulp Organisaties in de Filipijnen geweest! Lees meer

Voormalig RTL-nieuwslezeres Margreet Spijker reist door Haïti voor het reisprogramma: Reisadvies Negatief. 

Bekijk hier de documentaire van Giro 555 met Cystine Carreon in de Filipijnen.

Margreet Spijker voor Save the Children in Haiti
16-09-2014

Voormalig RTL-nieuwslezeres Margreet Spijker reist samen met Carlo Murad, zoon van een voodoo-priesteres, door Haïti voor het reisprogramma: Reisadvies Negatief.
Lees verder

Update hulpverlening Filipijnen
15-09-2014

Op 8 november 2013 raasde de allesverwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Het was de dodelijkste storm die ooit aan land kwam. Daarnaast verloren miljoenen mensen hun huis en bron van inkomen.
Lees verder

3 miljoen tragische verhalen uit Syrië
04-09-2014

Deze week is de drie miljoenste vluchteling geregistreerd in een van de landen rond Syrië. Dit al bijna vier jaar durende conflict verdreef dus al 3 miljoen mensen – waarvan de helft nog kind is – het land uit en heeft het leven gekost aan 191.000 mensen. Bovendien hebben naar schatting 11 miljoen Syriërs die nog in het land verblijven dringend humanitaire hulp nodig.
Lees verder

Save the Children in actie om Ebola te bestrijden
15-08-2014

De ebola-epidemie in West Afrika is de grootste uitbraak van dit virus ooit. In de getroffen landen zijn al meer dan 2.127 mensen besmet, waaronder veel kinderen. Het dodental ligt op 1.145 mensen en stijgt nog iedere dag. Save the Children besteedt € 25.000 uit haar KinderNoodhulpFonds aan de ebola-uitbraak in Liberia.
Lees verder

Ziekenhuizen Gaza mogelijk dicht door brandstoftekort
01-08-2014

Families in Gaza hebben te maken met het volledig wegvallen van essentiële dienstverlening, nu elektriciteit en watervoorraden opraken. Vooral gezondheidscentra worden hierdoor getroffen, waardoor sommige ziekenhuizen nu al waarschuwen dat over vier of vijf dagen de generators uit zullen slaan. Hierdoor kunnen bijna een miljoen kinderen in een oorlogsgebied vast komen te zitten zonder toegang tot elektriciteit, water of medische zorg.
Lees verder