Het conflict in Syrië is het vijfde jaar in gegaan op 15 maart 2015. Kinderen hebben dringend hulp nodig. Ga naar de Syrië pagina.

Bekijk dit indrukwekkende filmpje over het leven van een Syrische vluchteling.

“Ebola-ramp blijft uitputtingsslag”
24-03-2015

Hulp aan slachtoffers van de ebola-ramp in West-Afrika is in volle gang, mede dankzij de giften aan Giro555.
Lees verder

Bezoek Haïti
19-03-2015

Save the Children implementeert op Haïti een innovatief lesprogramma voor kleuters en leerlingen van de basisschool. De uitvoering van dit lesprogramma wordt mogelijk gemaakt door een donatie van een grote sponsor.
Lees verder

Een catastrofale ramp op Vanuatu
17-03-2015

De afgelegen eilandengroep Vanuatu is zwaar getroffen door de cycloon Pam. Huizen en elementaire voorzieningen zijn verwoest of beschadigd en meer dan 260.000 mensen hebben dringend hulp nodig. Save the Children doet er alles aan om ook deze gebieden te bereiken en van hulp te voorzien en stelt direct €25.000 euro beschikbaar voor noodhulp.
Lees verder

4 jaar oorlog in Syrië
13-03-2015

Het conflict in Syrië gaat het vijfde jaar in en de humanitaire situatie ter plaatse verslechtert met de dag. Aangezien de gevechten blijven aanhouden, worden steeds meer mensen gedwongen om hun huizen te verlaten. De laatste cijfers geven aan dat meer dan 7,6 miljoen mensen zijn ontheemd.
Lees verder

Hulporganisaties geven de VN een dikke onvoldoende voor Syrië.
12-03-2015

21 noodhulp- en mensenorganisaties zeggen dat de oorlogvoerende partijen en invloedrijke staten erin zijn gefaald om de VN-VR resoluties uit te voeren. Mede daardoor was het afgelopen jaar weer een dieptepunt in de nu vier jaar durende burgeroorlog in Syrië.
Lees verder