Medewerkers van Save the Children bieden kinderen een luisterend oor en bescherming, zodat ze hun trauma's kunnen verwerken. Doneer nu

Het aanhoudende geweld in Jemen heeft een verschrikkelijke impact op kinderen. Bijna 10 miljoen kinderen zijn afhankelijk van hulp. Er is veel geld nodig om alle kinderen te helpen.

Bombardement traumaziekenhuis Artsen zonder Grenzen
08-10-2015

Op zaterdag 3 oktober werd het traumaziekenhuis van Artsen zonder Grenzen in Kunduz, Afghanistan, geraakt bij luchtaanvallen. Save the Children steunt de eis van Artsen zonder Grenzen voor een onafhankelijk onderzoek naar de toedracht.
Lees verder

Minister Ploumen en Mabel van Oranje aan het woord over kindhuwelijken
29-09-2015

Jaarlijks vinden wereldwijd maar liefst 14 miljoen kindhuwelijken plaats. Die huwelijken hebben veelal afschuwelijke gevolgen voor de meisjes: psychische problemen, isolement, tienerzwangerschappen, verstoting uit de familie, huiselijk en seksueel geweld en vroegtijdig schoolverlaten.
Lees verder

Gevluchte kinderen in Berlijn
18-09-2015

Collega Sabine Copinga bezocht in de maand september Berlijn om de situatie van gevluchte kinderen en hun ouders in beeld te brengen. Lees haar weblog en persoonlijke verhalen.
Lees verder

Meer dan 200.000 Nepalezen kregen hulp met geld Giro555
17-09-2015

Tot nu toe kregen meer dan 200.000 mensen in Nepal hulp dankzij de giften aan Giro555 voor de Nationale Actie “Nederland helpt Nepal”. Het meeste geld ging naar onderdak, de aanleg van drinkwatervoorzieningen en de bouw van toiletten. In totaal is ruim 25 miljoen euro gedoneerd, waarmee hulporganisaties 2 jaar hulpverlening kunnen garanderen.
Lees verder

Meer dan de helft van alle militaire aanvallen op scholen vindt plaats in Syrië
16-09-2015

Meer dan de helft van alle aanvallen op scholen wereldwijd vond in de afgelopen vier jaar plaats in Syrië, zo blijkt uit een recente analyse van Save the Children. Het onderzoek toont aan hoe scholen in Syrië lukraak gebombardeerd en verwoest worden, gebruikt worden voor militaire doeleinden of veranderen in martelkamers en opslagplaatsen voor wapens.
Lees verder