In het eerste half jaar van 2015 maakten 137.000 bootmigranten de levensgevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee. Alleen al in Italië kwamen ten minste 6.413 kinderen aan.

Met steun van de Nationale Postcode Loterij laat Save the Children maar liefst 2,6 miljoen kinderen en hun families weer lezen in Afghanistan.

Drie maanden na de aardbevingen zitten kinderen in Nepal nog vol angst en onzekerheid
25-07-2015

Precies drie maanden na de aardbevingen in Nepal tonen bijna 2.000 kinderen, die de aardbevingen hebben overleefd, zich bezorgd en onzeker over hun leven in tenten en overvolle opvangplekken. Dit blijkt uit een van de grootste onderzoeken ooit, gehouden onder kinderen vlak na een ramp. Ook is er angst voor hun gezondheid en er is zorg over hun toekomst als ze niet naar school kunnen terugkeren.
Lees verder

Dorp in Kirgizië bouwt enorme muur om modderstromen tegen te houden
23-07-2015

In het 2000 inwoners tellende dorp Dostuk in Kirgizië heeft de kleine gemeenschap de afgelopen 5 jaar te maken gehad met ernstige modderstromen als gevolg van zware regenval.
Lees verder

Weer even kind kunnen zijn in Turkije
16-07-2015

De 44-jarige Abu Muhammad komt uit Syrië en woont als vluchteling met zijn drie dochtertjes en twee zoons in Suruc, een klein plaatsje net over de grens in Turkije. In Suruc worden zo'n 30.000 vluchtelingen opgevangen, 1 op de 3 bewoners is er vluchteling die leven in moskeeën, scholen, tenten en zelfs op straat.
Lees verder

Bijna de helft van alle Syriërs is op de vlucht
10-07-2015

Het totaal aantal Syrische vluchtelingen in Libanon, Turkije, Jordanië, Irak en Noord-Afrika is de 4 miljoen is gepasseerd.
Lees verder

Kinderen Zuid-Soedan groeien op in uitzichtloosheid
09-07-2015

Na vier jaar onafhankelijkheid lijkt de situatie in Zuid-Soedan 'compleet uitzichtloos'. Het jongste land ter wereld wordt sinds december geteisterd door een burgeroorlog. Kinderen groeien op in een wereld vol geweld en angst. Noodhulp, onderwijs en bescherming van kinderen hebben prioriteit, stelt Save the Children.
Lees verder