Ambassadeur van Save the Children Cystine Carreon is namens de Samenwerkende Hulp Organisaties in de Filipijnen geweest! Lees meer

Voormalig RTL-nieuwslezeres Margreet Spijker reist door Haïti voor het reisprogramma: Reisadvies Negatief. 

Bekijk hier de documentaire van Giro 555 met Cystine Carreon in de Filipijnen.

29-09-2014

Vandaag tekenen minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Pim Kraan (directeur Save the Children) en met hen bijna 60 bedrijven en maatschappelijke organisaties een verklaring waarmee zij zich committeren aan meer samenwerking en inzet voor het behalen van de nieuwe ontwikkelingsdoelen.
Lees verder

Kindersterfte flink gedaald
17-09-2014

De Verenigde Naties hebben vandaag haar jaarlijkse statistieken over kindersterfte bekend gemaakt. Uit de gegevens blijkt dat sinds 1990 de levens van bijna 100 miljoen kinderen -inclusief 24 miljoen pasgeborenen - zijn gered.
Lees verder

Margreet Spijker voor Save the Children in Haiti
16-09-2014

Voormalig RTL-nieuwslezeres Margreet Spijker reist samen met Carlo Murad, zoon van een voodoo-priesteres, door Haïti voor het reisprogramma: Reisadvies Negatief.
Lees verder

Update hulpverlening Filipijnen
15-09-2014

Op 8 november 2013 raasde de allesverwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Het was de dodelijkste storm die ooit aan land kwam. Daarnaast verloren miljoenen mensen hun huis en bron van inkomen.
Lees verder

3 miljoen tragische verhalen uit Syrië
04-09-2014

Deze week is de drie miljoenste vluchteling geregistreerd in een van de landen rond Syrië. Dit al bijna vier jaar durende conflict verdreef dus al 3 miljoen mensen – waarvan de helft nog kind is – het land uit en heeft het leven gekost aan 191.000 mensen. Bovendien hebben naar schatting 11 miljoen Syriërs die nog in het land verblijven dringend humanitaire hulp nodig.
Lees verder