Ruim 700 alleenstaande kinderen wachten op Lampedusa op veilige opvang na huiveringwekkende tocht over de Middellandse Zee.

Syrische kinderen bedreigd door winterse kou en sneeuw

Is reizen naar een ver land om een van onze projecten op een mooie manier in beeld te brengen iets voor jou? Meld je dan nu aan.

De uitbraak van ebola in West-Afrika is de grootste en dodelijkste epidemie ooit. Lees meer.

Inclusief onderwijs: de uitdagingen van een schooldirectrice in Kirgizië
06-03-2015

In Kirgizië worden kinderen met een beperking vaak buitengesloten van het reguliere onderwijs. Docenten weten niet hoe zij deze kinderen kunnen ondersteunen en ouders raken ontmoedigd door de vele uitdagingen. Het gevolg hiervan is dat kinderen niet naar school gaan.
Lees verder

Bijna 30 landen kwetsbaar voor een nieuwe epidemie
03-03-2015

Save the Children waarschuwt dat bijna 30 landen zeer kwetsbaar zijn voor een epidemie die de toekomst van miljoenen kinderen in gevaar kan brengen. Dit zegt de organisatie in het nieuwe rapport ‘Een Wake Up Call: Lessen over ebola voor de gezondheidszorg van de hele wereld’.
Lees verder

Kwetsbare meisjes in Zuid-Soedan
27-02-2015

De crisis in Zuid-Soedan heeft het leven gekost aan duizenden mensen en meer dan een miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. Bijna vijf miljoen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig als gevolg van het etnische geweld dat in december vorig jaar is opgelaaid. Dit gebeurde nadat President Salva Kiir zijn vice-President Riek Machar beschuldigde van het voorbereiden van een coup.

Lees verder

C&A en de C&A Foundation partner van Save the Children
26-02-2015

Het toonaangevende kledingbedrijf C&A en de C&A Foundation maken vandaag het partnerschap bekend met kinderrechtenorganisatie Save the Children. De komende drie jaar investeren C&A en de C&A Foundation miljoenen in de programma’s van Save the Children om moeders in humanitaire crises the ondersteunen.
Lees verder

Save the Children strijdt tegen kindhuwelijken
24-02-2015

Kindhuwelijken komen veel voor o.a. in landen als Bangladesh, India en Pakistan. Arme gezinnen in Bangladesh bijvoorbeeld zien jonge meisjes als een economische last vanwege de kosten voor onderwijs en onderhoud en zijn bang dat hun dochter slachtoffer wordt van seksueel geweld. Het huwelijk wordt als zodanig gezien als preventieve maatregel. In Rajastan (India) is vijfenzestig procent van de meisjes vóór hun achttiende verjaardag getrouwd.
Lees verder