Minister Ploumen en Mabel van Oranje aan het woord over kindhuwelijken
29-09-2015

Jaarlijks vinden wereldwijd maar liefst 14 miljoen kindhuwelijken plaats. Die huwelijken hebben veelal afschuwelijke gevolgen voor de meisjes: psychische problemen, isolement, tienerzwangerschappen, verstoting uit de familie, huiselijk en seksueel geweld en vroegtijdig schoolverlaten.
Lees verder

Gevluchte kinderen in Berlijn
18-09-2015

Collega Sabine is in Berlijn om de situatie van gevluchte kinderen in beeld te brengen. Lees haar verhalen
Lees verder

Meer dan 200.000 Nepalezen kregen hulp met geld Giro555
17-09-2015

Tot nu toe kregen meer dan 200.000 mensen in Nepal hulp dankzij de giften aan Giro555 voor de Nationale Actie “Nederland helpt Nepal”. Het meeste geld ging naar onderdak, de aanleg van drinkwatervoorzieningen en de bouw van toiletten. In totaal is ruim 25 miljoen euro gedoneerd, waarmee hulporganisaties 2 jaar hulpverlening kunnen garanderen.
Lees verder

Meer dan de helft van alle militaire aanvallen op scholen vindt plaats in Syrië
16-09-2015

Meer dan de helft van alle aanvallen op scholen wereldwijd vond in de afgelopen vier jaar plaats in Syrië, zo blijkt uit een recente analyse van Save the Children. Het onderzoek toont aan hoe scholen in Syrië lukraak gebombardeerd en verwoest worden, gebruikt worden voor militaire doeleinden of veranderen in martelkamers en opslagplaatsen voor wapens.
Lees verder

Vijfpuntenplan Save the Children voor EU-ministers om vluchtelingencrisis aan te pakken
14-09-2015

Save the Children roept EU-ministers op om haar vijfpuntenplan over te nemen om de vluchtelingencrisis aan te pakken. De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU komen op 14 september in Brussel bijeen om te praten over een alomvattend plan voor het oplossen van de grote vluchtelingenstroom.
Lees verder