Sabine Copinga reist van 8 t/m 28 november naar Liberia om verslag te doen van de ebola-ramp voor Giro 555. Lees haar blog.

Directeur van Save the Children, Pim Kraan roept het Nederlands publiek op om de Giro 555 actie: 'Stop de ebola ramp!' te steunen.

De uitbraak van ebola in West-Afrika is de grootste en dodelijkste epidemie ooit. Lees meer.

Nationale Actiedag met presentatoren Nance en Rik van de Westelaken en vele BN-ers in het belpanel
27-11-2014

Sascha Copinga (9 jaar) is vrijdag om 6.00 uur de eerste die het geld van haar eigen inzamelingsactie komt aanbieden aan Giro555, in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
Lees verder

Na ebola dreigt voedselschaarste
27-11-2014

Dankzij giften aan Giro555 kunnen hulporganisaties hun voedselprogramma’s in de door ebola getroffen landen opschalen en over langere tijd verzekeren.
Lees verder

Nationale Actie Giro555 vrijdag uitgezonden via televisie en radio
25-11-2014

De grote inzamelingsactie van de nationale actieweek Stop Ebola wordt vrijdag a.s. via nationale televisie en radio uitgezonden. Dat laten NPO, RTL, SBS en de samenwerkende hulporganisaties weten. De hele dag, vanaf 07.00 uur in de ochtend, worden speciale actiebulletins uitgezonden tussen de programma´s door via NPO1.
Lees verder

Hulpgoederen uit Nederland komen aan in Liberia
25-11-2014

Organisaties, aangesloten bij giro555, helpen bij het distribueren van de hulpgoederen die door het Nederlandse Marineschip Karel Doorman naar Liberia zijn gebracht en vandaag verder gelost gaan worden in de hoofdstad Monrovia.
Lees verder

Giro555: Meer Nederlandse hulpverleners nodig in ebola-gebied
17-11-2014

Hulporganisaties zijn dringend op zoek naar personeel om te worden uitgezonden naar ebola-gebieden. Daarom gaan Nederlandse hulporganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken samenwerken bij de werving en selectie van personeel.
Lees verder