In juni jl. kwamen 4.270 kinderen na een gevaarlijke tocht uitgeput aan op de Griekse eilanden. Zij leven onder erbarmelijke omstandigheden waarbij er een tekort is aan voedsel, water, medicijnen en veilige slaapplekken. Uw hulp is hard nodig.

Met steun van de Postcode Loterij komen onze mobiele klinieken elke dag in de sloppenwijken van India. Moeders, zwangere vrouwen en kinderen ontvangen de medische zorg die nodig is voor een gezonde toekomst.

 

Elke dag slaan 3.600 Syriërs op de vlucht, de helft nog kind
28-08-2015

Afgelopen zomer heeft het aanhoudende conflict in Syrië een wereldwijde vluchtelingencrisis aangewakkerd. Meer dan 11,5 miljoen Syriërs zijn gevlucht voor het geweld, de helft ervan is kind.
Lees verder

Levens van 14 miljoen Jemenieten in gevaar door aanhoudende bombardementen
25-08-2015

Zware bombardementen van 18 augustus jl. op de havenstad Hodeida in Jemen hebben ernstige gevolgen voor de toch al catastrofale humanitaire situatie in Jemen, waarschuwt Save the Children. Hoedeida is een belangrijkste toegangspoort voor hulpgoederen naar het midden en noorden van het land, waar 14 miljoen inwoners afhankelijk zijn van basale hulp.
Lees verder

Tienduizenden kinderen op de vlucht in Zuid-Soedan
18-08-2015

Het aanhoudende geweld in Zuid-Soedan heeft een enorme impact op de levens van kinderen. Tienduizenden kinderen zijn op de vlucht geslagen voor chaos en geweld. Save the Children ziet uitzonderlijk veel alleenstaande gevluchte kinderen.
Lees verder

Update: drie maanden na de aardbeving in Nepal
14-08-2015

Op 25 april 2015 werd Nepal getroffen door de zwaarste aardbeving in het land in 80 jaar. Duizenden mensen verloren het leven, miljoenen mensen verloren hun huis. Save the Children zet momenteel, als onderdeel van de Samenwerkende Hulporganisaties, alles in het werk om hulp te bieden. Een update.
Lees verder

Save the Children stelt geld beschikbaar voor vluchteling kinderen in Griekenland
08-08-2015

Save the Children stelt 25.000 euro beschikbaar uit haar Nederlandse KinderNoodhulpFonds voor vluchtelingkinderen die nu in Griekenland aan hun lot worden overgelaten.
Lees verder