Kinderen vertellen ons de meest verschrikkelijke verhalen. Ze zijn bang, hebben pijn en heimwee naar hun huis, hun eigen kamer en soms zelfs hun ouders. Doneer nu

 

De knuffel van koen is samen met tien andere droomknuffels wereldwijd te koop bij IKEA. Voor elk verkochte knuffel gaat er één euro naar Save the Children en UNICEF. 

Ondervoeding dreigt voor 2,4 miljoen Syrische kinderen
16-11-2015

Syrië is nu al vijf jaar in oorlog. Door het aanhoudende geweld ontstaat een groot voedseltekort. Daardoor lopen 2,4 miljoen kinderen onder de vijf jaar het risico om ondervoed te raken. Naast ondervoeding, is er amper toegang tot medische zorg en zijn scholen gesloten. Save the Children doet er, onder de moeilijke omstandigheden, alles aan om de kinderen te redden.
Lees verder

Nederland moet budget tegen ondervoeding verdubbelen
12-11-2015

Elke vier seconden overlijdt op de wereld iemand aan ondervoeding. De Nederlandse regering ziet het uitbannen van honger en ondervoeding als prioriteit, maar behaalt haar doelstellingen niet. Save the Children, ICCO en Kinderopvang 2Samen doen daarom de oproep het budget voor nutriëntrijke voeding te verdubbelen. Dertig kinderen overhandigden vandaag een petitie aan Tweede Kamerleden.
Lees verder

Video: dromen komen uit voor Koen en zijn knuffelmonster
11-11-2015

De inmiddels 11-jarige Koen Schnitker uit Krimpen aan den IJssel kon zijn geluk niet op. Hij mocht met de levensgrote versie van zijn knuffelmonster op tournee als start van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tijdens deze toer doneerde hij maar liefst 100 knuffelmonsters namens het woonwarenhuis.
Lees verder

Prinses Viktória deelt knuffels uit aan basisschoolleerlingen
09-11-2015

Leerlingen van basisschool De Fontein in Krimpen aan den IJssel krijgen op maandag 9 november een knuffel uit handen van Prinses Viktória, beschermvrouwe van Save the Children. Deze gebeurtenis vindt plaats in het kader van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs van de Ikea Foundation, Save the Children en UNICEF.
Lees verder

Twee jaar na supertyfoon: Filipino’s beter voorbereid op rampen
03-11-2015

Twee jaar na de verwoestende tyfoon Haiyan zijn Filipino’s beter voorbereid op rampen. Hulp met geld van Giro555 heeft honderdduizenden mensen bereikt. Het meeste geld ging naar onderdak, water en sanitaire voorzieningen en creëren van bronnen van inkomsten. Bijna 90% van het geld dat mensen in Nederland stortten voor hulp is tot nu toe gebruikt.
Lees verder