Kinderen vertellen ons de meest verschrikkelijke verhalen. Ze zijn bang, hebben pijn en heimwee naar hun huis, hun eigen kamer en soms zelfs hun ouders. Doneer nu

 

De knuffel van koen is samen met tien andere droomknuffels wereldwijd te koop bij IKEA. Voor elk verkochte knuffel gaat er één euro naar Save the Children en UNICEF. 

Veilige plekken voor kinderen in vluchtelingenkampen
27-11-2015

De 10-jarige Bashira uit Syrië woont met haar ouders, broers en zussen in het Za’atari vluchtelingenkamp in Jordanië. Save the Children zorgt daar voor voedsel en kindvriendelijke opvangplekken. Ook Bashira gaat elke dag naar de opvangplek. “Ik speel met mijn vrienden en geniet van de lessen die we krijgen.”.
Lees verder

Erken recht op sociale zekerheid voor kinderen
27-11-2015

Vandaag roepen Save the Children, Defence for Children, SP en GroenLinks in een opiniestuk in de Volkskrant het kabinet op om snel wat te doen aan het toenemend aantal kinderen dat in armoede opgroeit. Wij stellen voor om kinderen een zelfstandig recht op sociale zekerheid te geven.
Lees verder

Ondervoeding dreigt voor 2,4 miljoen Syrische kinderen
16-11-2015

Syrië is nu al vijf jaar in oorlog. Door het aanhoudende geweld ontstaat een groot voedseltekort. Daardoor lopen 2,4 miljoen kinderen onder de vijf jaar het risico om ondervoed te raken. Naast ondervoeding, is er amper toegang tot medische zorg en zijn scholen gesloten. Save the Children doet er, onder de moeilijke omstandigheden, alles aan om de kinderen te redden.
Lees verder

Nederland moet budget tegen ondervoeding verdubbelen
12-11-2015

Elke vier seconden overlijdt op de wereld iemand aan ondervoeding. De Nederlandse regering ziet het uitbannen van honger en ondervoeding als prioriteit, maar behaalt haar doelstellingen niet. Save the Children, ICCO en Kinderopvang 2Samen doen daarom de oproep het budget voor nutriëntrijke voeding te verdubbelen. Dertig kinderen overhandigden vandaag een petitie aan Tweede Kamerleden.
Lees verder

Video: dromen komen uit voor Koen en zijn knuffelmonster
11-11-2015

De inmiddels 11-jarige Koen Schnitker uit Krimpen aan den IJssel kon zijn geluk niet op. Hij mocht met de levensgrote versie van zijn knuffelmonster op tournee als start van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs. Tijdens deze toer doneerde hij maar liefst 100 knuffelmonsters namens het woonwarenhuis.
Lees verder