De uitbraak van ebola in West-Afrika is de grootste en dodelijkste epidemie ooit. Lees meer.

Morgen worden miljoenen kinderen wakker in een wereld vol armoede, honger en ziektes. Geef kinderen een toekomst. Doneer nu.

Tien jaar na de tsunami
19-12-2014

De verwoesting die de tsunami op 26 december 2004 teweeg bracht, was ongekend. Meer dan 220.000 mensen werden gedood. De internationale hulpoperatie was groter dan ooit. Nooit eerder kwam Nederland zo massaal in actie. De tsunami is nog steeds het referentiepunt voor rampen en noodhulp.
Lees verder

Geen gewapende strijdkrachten op scholen
16-12-2014

Vandaag worden bij de Verenigde Naties (VN) in Genève nieuwe Richtlijnen voor de bescherming van Scholen en Universiteiten tegen Militair Gebruik gelanceerd.
Lees verder

Nederlandse laboranten naar West-Afrika
12-12-2014

Drie teams van Nederlandse laboranten vertrekken binnenkort naar Liberia en Sierra Leone om te helpen in de strijd tegen ebola. Zij gaan werken in door de Nederlandse overheid aangekochte mobiele laboratoria. De uitvoering en bemensing van de laboratoria is een samenwerking tussen Save the Children en Erasmus Medisch Centrum.
Lees verder

Angst bij Syrische vluchtelingen voor aankomende winter
12-12-2014

Terwijl de winter in aantocht is in Syrië zijn volgens de laatste berichtgevingen 6.4 miljoen Syriërs hun land ontvlucht. Zij wonen in leegstaande gebouwen, verlaten schuren of in vluchtelingenkampen.
Lees verder

Internationale gemeenschap moet meer kwetsbare Syrische vluchtelingen opvangen
09-12-2014

Meer dan 30 internationale organisaties, in Nederland o.m. vertegenwoordigt door Oxfam Novib, Amnesty International, Save the Children, Care, Cordaid en Stichting Vluchteling, roepen Nederland en andere regeringen, die morgen in Geneve bijeenkomen, op om voor eind 2015 minstens 5% van de meest kwetsbare vluchtelingen uit Syrië die momenteel in buurlanden verblijven, te hervestigen.
Lees verder