Katie Melua

Snow Patrol

Jennifer Garner

Princess Ann is beschermvrouwe van Save the Children

Cystine Carreon in de sloppenwijken van Delhi

Pia Dijkstra

Kek Mama hoofdredacteur Brigitte Donders in Mexico

The Ultimate Dance Battle winnaar Vincent Vianen

Bekende supporters

Save the Children kan rekenen op diverse nationale en internationale sterren die ons werk ondersteunen. Zij zetten zich elk op hun eigen manier in om het waarmaken van kinderdromen een stap dichterbij te brengen.

Cristiano Ronaldo
Topvoetballer Cristiano Ronaldo is sinds 2012 ambassadeur van Save the Children. In deze nieuwe functie vecht Cristiano tegen honger én overgewicht bij kinderen. Ronaldo: “1 op de 7 kinderen gaat iedere avond met honger naar bed. Ik wil graag een bijdrage leveren om dit probleem dichterbij een oplossing te brengen. Het is een eer om ambassadeur van Save the Children te zijn.
 

Pia Dijkstra
Tweede Kamerlid van D66. Pia is al jaren ambassadeur van Save the Children. Pia: “'Als er iets is dat me raakt in de journaalbeelden uit oorlogsgebieden of ontwikkelingslanden, zijn het wel de kinderen. Kinderen die veilig en geborgen zouden moeten opgroeien. Save the Children komt op voor deze kinderen. Daarvoor zijn veel donateurs nodig. Meer hoef ik toch niet te zeggen..?”
 

Joris Lutz
Acteur en presentator Joris Lutz is sinds 2009 ambassadeur van Save the Children. “Kinderen zijn overal ter wereld hetzelfde. Zij eten en drinken net als jij en ik. We kijken iedere dag naar dezelfde zon. Kinderen hebben recht op een goede toekomst. Ik lever daar graag een bijdrage aan.”


 

Cystine Carreon
Actrice en musical ster Cystine Carreon, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, werd ambassadeur van Save the Children in 2009. Cystine is naar Inda en Oeganda geweest waar zij programma’s bezocht die kindersterfte tegengaan. Cystine:“ Er zijn zoveel kinderen die onze hulp nodig hebben. Save the Children doet er alles aan met onze hulp het verschil een beetje kleiner te maken.”
 

Richard Kemper
Samen met Remco Veldhuis vormt Kemper het cabaret- en muziekduo Veldhuis en Kemper. Richard: "Mijn zoontje heeft alles. En ik gun het hem. De kinderen van Save the Children dromen echter vooral nog over naar school gaan, genoeg eten op een bord en een gezonde moeder. Daarom steun ik Save the Children al jaren.”
 

Brigitte Donders
Brigitte is hoofdredacteur van Kek Mama en sinds 2011 betrokken bij ons werk. Brigitte: Ik vind, net als Save the Children, dat alle kinderen een kans moeten hebben om hun droom waar te maken. Daarom steun ik hun werk en hoop ik dat ik onze lezeressen kan raken door te vertellen over de bijzondere kinderen waar Save the Children voor werkt.”
 

Frits Huffnagel
Ex-fractie voorzitter van de VVD Frits Huffnagel is sinds 2013 ambassadeur van Save the Children. Hij reisde af naar Liberia en zag met eigen ogen hoe Save the Children zich met man en macht inzet voor de toekomst van kinderen. “In Liberia zijn er meisjes die soms al op dertien of veertienjarige leeftijd moeder zijn. Dat geeft je kippenvel.”

 

 

De andere internationale supporters
Onze internationale supporters zijn o.a.: Snowpatrol, Helen Fielding, Mischa Barton, Annie Lennox, Jennifer Garner, Ben Stiller, Koningin Noor van Jordanië, Matt Damon, Simon Cowell, Hugh Grant, Katie Malua, Julienne Moore en vele anderen.