Directeur Pim Kraan met Manager Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij Judith Lingeman op het Goed Geld Gala 2015.

In 2015 ontvingen we een extra projectbijdrage van € 2.085.750,- voor het project ‘Betere toekomst begint bij kinderboeken’ in Afghanistan.

In 2010 ontvingen we een extra bijdrage van € 1.623.864,-. voor gezondheidzorg via mobiele klinieken in de sloppenwijken van India.

In 2005 ontvingen we een extra projectbijdrage van € 1.947.186,- voor het scholenproject in Afghanistan.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Vijftig procent van de opbrengsten wordt verdeeld over 92 goede doelen. 

 
 

 

 

Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 92 goede doelen. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Sinds 2002 is Save the Children één van die goede doelen.

Directeur Pim Kraan: “De Postcode Loterij steunt Save the Children sinds 2002 en doneerde in totaal een bedrag van €14,8 miljoen. Dat geld is erg belangrijk voor ons en heel hard nodig. Het garandeert namelijk onze neutrale positie en stelt ons bovendien in staat om direct in actie te komen om kwetsbare kinderen wereldwijd bij te staan.”

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Extra projecten
In 2015 ontvingen we een extra projectbijdrage van € 2.085.750,-. Een enorm bedrag, waarmee wij het project ‘Betere toekomst begint bij kinderboeken’ de leesvaardigheid van kleuters en jonge kinderen in Afghanistan willen versterken en bevorderen dat lezen weer onderdeel wordt van de Afghaanse cultuur. Dankzij de extra bijdrage van de Postcode Loterij kan dit project worden gerealiseerd.

In 2010 ontvingen we een extra projectbijdrage van € 1.623.864,-. We hebben in 2011 gezorgd voor toegankelijke gezondheidzorg via mobiele klinieken in de sloppenwijken van India. Daarnaast konden we met deze extra projectbijdrage de Brei een muts voor India campagne voeren. Met deze campagne hebben we pasgeboren baby’s in India aan een warm hoofdje geholpen. Bekijk hier een kort filmpje over de actie!

In 2005 ontvingen we een extra projectbijdrage van € 1.947.186,- voor het scholenproject in Afghanistan. Dit project hebben wij in 2007 succesvol afgerond. We hebben gezorgd voor zogenaamd 'brugonderwijs' voor werkende straatkinderen.  Aan het einde van het programma was het animo bij de lokale gemeenschappen gegroeid om hun kinderen naar school te laten gaan. Deze positieve ontwikkeling heeft erin geresulteerd dat een aantal huiskamerklassen zijn voortgezet met ondersteuning van de lokale bevolking.

Meedoen?
Een lot van de Nationale Postcode Loterij met StraatprijsVerdubbelaar kost 12,50 euro per maand, inclusief StraatprijsVerdubbelaar. Door mee te doen maak je kans op verschillende prijzen en steun je Save the Children en andere goede doelen!

Kijk voor meer informatie op: www.postcodeloterij.nl 
Volg de Nationale Postcode Loterij ook op Twitter en Facebook

Nieuws:
27/01/2015: Goede doelen ontvangen record bedrag dankzij loterij deelnemers
04/02/2014: Save the Children ontvangt cheque
15/02/2015: Save the Children ontvangt extra schenking van de Nationale Postcode Loterij van €2.085.750,-