Onderwijs speelt een centrale rol bij het redden van dromen en de toekomst van kinderen.

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. 

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.

Overal ter wereld waar kinderen direct hulp nodig hebben, wil Save the Children het verschil kunnen maken. Denk aan de Filipijnen, Syrië en Haïti.

Wij redden kinderen

Als baby heb je het niet voor het kiezen of je in het welvarende Nederland wordt geboren of in de sloppenwijken van Calcutta of een dorp in Liberia.

Toch bepaalt dat vaak welk leven er voor je is weggelegd en óf er wel een leven voor je is weggelegd.

Wij vinden dat elk kind een kans verdient, waar het ook geboren wordt. En niet alleen de kans om in leven te blijven, maar ook een kans om hun toekomst zelf in te richten en dromen te realiseren.

Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met medische zorg, onderwijs en betere leefomstandigheden. In ons 90 jarig bestaan zijn we uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

Onze werkplek bevindt zich in 120 landen. Dagelijks zetten ruim 14.000 medewerkers zich in om het leven van kinderen structureel te veranderen. Met steun vanuit Nederland richt Save the Children zich met name op 'fragiele staten'. Dat zijn landen die getekend zijn door oorlog, geweld, een ramp of extreme armoede.