We willen zoveel mogelijk dromen een kans geven!

Resultaten en Ambities

Save the Children realiseert zich dat er geen tijd te verliezen is als het om kinderen gaat. Onze gedrevenheid is daarom enorm. Wij kunnen niet accepteren dat jaarlijks miljoenen kinderen geboren worden om voor hun vijfde verjaardag alweer te sterven. En dat terwijl we weten hoe ze te redden zijn.

We kunnen ook niet accepteren dat kinderen een leven leiden zonder toekomst. Dat ze hun talenten, kwaliteiten en dromen niet kunnen ontwikkelen.

Het is onze ambitie om zo veel mogelijk kinderlevens te redden en hen een toekomst te geven. We willen zoveel mogelijk kinderen een kans geven om zich te ontwikkelen. We zoeken daarvoor de moeilijkste landen en de moeilijkste omstandigheden op, want daar is de nood het hoogst.

De medewerkers van Save the Children leveren dagelijks grote inspanningen op tal van terreinen en behalen op grote schaal resultaten.  Samen raakten zij in 2011 het leven van ruim 125.000.000 kinderen.

Resultaten met steun uit Nederland
Zo konden onze programma’s in 2011 met steun vanuit Nederland het verschil maken voor het leven van 450.600 kinderen. Zij profiteerden direct van onze inspanningen. Ze ontvingen voedselhulp, gingen naar school, kregen medicijnen of leerden over hun rechten.

Voor nog eens 3.145.500 kinderen verbeterden de leefomstandigheden indirect, bijvoorbeeld omdat hun moeder voorlichting kreeg over hygiëne of gezonde voeding, hun school aardbevingsbestendig werd of hun ouders meededen aan programma’s die hun economische situatie verbeterde.

Nog meer kinderen een toekomst geven
Onze naam staat synoniem aan ambitie. De komende jaren willen we nog veel meer kinderen redden. Daarvoor doen wij een beroep op iedereen die kinderen een warm hart toedraagt en die onze mening deelt, dat kinderen de toekomst zijn.