Waar oorlog kinderen hun jeugd afneemt,
 geven wij ze hun jeugd terug. Onvoorwaardelijk.

10 jaar oorlog in Syrië

10 jaar oorlog in Syrië. Dat is een kinderleven lang. Dagelijks krijgen 6,1 miljoen kinderen in Syrië te maken met oorlogsgeweld. Deze kinderen groeien op in angst en leven met de voortdurende dreiging van geweld. Elke dag ontvluchten gezinnen met kinderen het land, op weg naar onbekende bestemmingen.

Voor deze kinderen stopt de oorlog niet wanneer ze Syrië verlaten. Ze hebben hulp nodig om met deze ervaringen om te kunnen gaan. Save the Children begeleidt deze kinderen hierbij. Ze krijgen psychosociale hulp om zo hun weerbaarheid te versterken en krijgen daarmee de kans zich te ontwikkelen.

<em>Uit het Save the Children onderzoek: <a href=Anywhere But Syria: How 10 Years of Conflict Left Syria’s Displaced Children Without a Sense of Home" />

"79% van de Syrische kinderen ziet geen toekomst voor zichzelf in Syrië"

Uit het Save the Children onderzoek: Anywhere But Syria: How 10 Years of Conflict Left Syria’s Displaced Children Without a Sense of Home

De oorlog in Syrië door kinderogen

Kinderen zijn ooggetuigen en slachtoffers van de oorlog in Syrië. De afgelopen 10 jaar hebben zij het conflict zien verergeren, verloren ze naasten en ontvluchtten ze het geweld.
Lees verder

De psychosociale gevolgen van de oorlog voor kinderen

In het hoofd van de kinderen stopt de oorlog niet bij het verlaten van Syrië. Velen van hen dragen de herinneringen van de oorlog met zich mee. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun ontwikkeling en hun toekomst.
Lees verder

Psychosociaal welzijn verbeteren en weerbaarheid kinderen versterken

Save the Children besteedt in al haar programma’s voor kinderen en families wereldwijd aandacht aan de mentale gezondheid en psychosociaal welzijn van kinderen.
Lees verder
<a href=5 vragen aan Paul Bekkers (MHPSS Gezant, Ministerie van Buitenlandse Zaken)" />

‘Soms hebben kinderen meer aan een luisterend oor dan nog een tent’
 

5 vragen aan Paul Bekkers (MHPSS Gezant, Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Petitie: Geef kinderen hun jeugd terug

Investeren in de mentale gezondheid van kinderen uit oorlogsgebieden is essentieel voor kinderen om te leren omgaan met deze oorlogservaringen, zich te kunnen ontwikkelen en te integreren in een nieuwe maatschappij. Ieder kind heeft het recht op een gelukkige, zorgeloze, jeugd. Onvoorwaardelijk. 

Wij roepen Nederlandse overheid op meer te investeren in de mentale gezondheid van kinderen die gevlucht zijn voor oorlog. Teken de petitie! 

Wil je ons helpen onze oproep kracht bij te zetten? Teken de petitie

Teken de petitie
<a href=5 vragen aan Caroline Scheffer (specialist mentale zorg en psychosociale steun Save the Children Nederland)" />

‘Door kinderen te laten zien dat emoties er mogen zijn, krijgen ze vertrouwen in eigen kunnen’

5 vragen aan Caroline Scheffer (specialist mentale zorg en psychosociale steun Save the Children Nederland)

TeamUp

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen (6-18 jaar) leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze hierbij opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s.
Lees verder

Child Friendly Spaces

Kinderen horen veilig te kunnen spelen, leren en zichzelf te ontwikkelen. Child Friendly Spaces zijn veilige speelplekken waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen en kunnen praten over hun ervaringen.
Lees verder

Child & Youth Resilience

Het Child & Youth Resilience programma helpt kinderen hun natuurlijke vermogen met tegenslagen om te gaan te versterken. Ze leren in groepssessie emoties herkennen, beheersen en er mee omgaan.
Lees verder

Wij roepen Nederlandse overheid op meer te investeren in de mentale gezondheid van kinderen die gevlucht zijn voor oorlog.

Teken de petitie

Nieuws over Syrië

15-MRT-2021

Syrische kinderen zien geen toekomst in Syrië

15-MRT-2021

Stress bij Syrische kinderen grote zorg

07-OKT-2020

Jongerenambassadeur Rasha vertelt op tv over belang mentale zorg