1 jaar corona: zo strijden wij voor kinderen

Het is ruim een jaar geleden dat de corona-maatregelen het leven ingrijpend veranderde. Voor jou, voor ons, en voor kinderen overal ter wereld. Toen de scholen sloten, kwam er een einde aan hun kindertijd. Veel kinderen moeten werken of worden uitgehuwelijkt, omdat hun families niet genoeg te eten hebben.

In mei 2020 lanceerde Save the Children een wereldwijd noodplan om kinderen en families te beschermen.
We boden voorlichting en hygiëneproducten om besmetting te voorkomen. Kinderen kregen onderwijs op afstand en we beschermden hen tegen geweld en kindhuwelijken. Families die in armoede leven, ontvingen financiële hulp om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
 
Resultaten 1 jaar coronahulp:
In het afgelopen jaar hebben we 30 miljoen mensen, waarvan 11,8 miljoen kinderen ondersteund. Zo hebben we hen geholpen:

  • 2,9 miljoen kinderen kregen thuisonderwijs.
  • 554.000 families kregen hulp om in hun levensonderhoud te voorzien.
  • 1.147.905 huishoudens kregen voorlichting, schoon water en zeep.
  • 391.455 kinderen werden behandeld tegen acute ondervoeding.
  • Bekijk ons COVID-19 impact rapport voor meer resultaten

Bradley * (10) uit Zimbabwe

"Corona heeft mijn leven veranderd omdat ik niet meer naar school kan en niet meer met mijn vrienden kan spelen."

Bradley * (10) uit Zimbabwe

In 120 landen hebben onze lokale medewerkers alles op alles gezet om kinderen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Dit hebben we in het afgelopen jaar bereikt.

Gezondheidszorg

Sinds de start van de coronamaatregelen hebben we 117.000 gezondheidswerkers opgeleid, zodat zij voorlichting kunnen geven over bescherming tegen het coronavirus.
Lees verder

Onderwijs

We hebben onderwijs op afstand mogelijk gemaakt voor 2,9 miljoen kinderen. Zij volgden thuisonderwijs via bijvoorbeeld tv, radio en mobiele telefoons.
Lees verder

Kinderbescherming

Als gevolg van lockdowns en schoolsluitingen lopen veel kinderen thuis gevaar. Met psychosociale ondersteuning en begeleiding hebben we kinderen beschermd.
Lees verder

Overleven als gezin

We hebben aan 554.000 gezinnen cash hulp en tegoedbonnen verstrekt. Hiermee kunnen zij zelf voedsel en levensmiddelen kopen om in de behoeften van hun kinderen te voorzien.
Lees verder

Ook in 2021 blijven we kinderen vooruit helpen. Onvoorwaardelijk.

We zijn trots op wat we hebben bereikt voor kinderen in het afgelopen jaar. Toch kijken we bezorgd naar de toekomst, want er is dringend meer hulp nodig. Corona heeft ingrijpende gevolgen voor de gezondheid, ontwikkeling en overleving van een hele generatie kinderen.