Laatste nieuws

Honger in Niger door klimaatveranderingen, conflict en voedselprijzen

27 JAN 2023
Steeds meer kinderen in Niger lijden aan ondervoeding. Artsen en hulporganisaties waarschuwen dat de situatie dit jaar erger kan worden. Maar hoe komt dat nou en wat doet Save the Children in Niger?
Lees meer

Winter in Oekraïne: “Save the Children verdubbelt inspanningen”

26 JAN 2023
Oekraïense gezinnen zijn ten einde raad en moeten steeds bijzonderdere maatregelen nemen om deze winter te overleven. De dagelijkse black-outs duren nu tot 12 uur per dag. En dat terwijl de temperaturen onder het vriespunt liggen.  
Lees meer

Directeuren maatschappelijke organisaties aanwezig tijdens Extinction-Rebellion protest

26 JAN 2023
Directeuren van maatschappelijke organisaties zijn zaterdag aanwezig bij de demonstratie van Extinction Rebellion (XR). Dit is een reactie op het buitenproportionele optreden van het Openbaar Ministerie tegen activisten van XR.
Lees meer

De klimaatcrisis is een kindercrisis

Ons rapport "Generation Hope" toont aan hoezeer de wereld verandert, met ernstige gevolgen voor de levens van kinderen en toekomstige generaties. Overal ter wereld voelen kinderen de effecten, maar in lage- en middeninkomens landen worden kinderen veruit het hardst geraakt. Terwijl zij nauwelijks bijdragen aan de opwarming van de aarde.
Lees het rapport

Een overzicht van onze hulp in Oekraïne

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 
Lees meer

Nadia Moussaid aan de Oekraïense grens

Onze Ambassadeur Nadia Moussaid ging samen met directeur Pim Kraan naar de grens van Oekraïne om vast te leggen wat voor (psychosociale) hulp Save the Children daar biedt. 
Lees meer

De tijd dringt voor Afghaanse kinderen

De crisis in Afghanistan is de grootste humanitaire ramp ter wereld. Kinderen die nu in Afghanistan opgroeien hebben nooit vrede gekend. Conflict, klimaatverandering en corona zijn een dodelijke combinatie voor kinderen. 
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer
>