Wij helpen kinderen in nood

Save the Children helpt kinderen in nood als gevolg van armoede, conflicten en rampen. Waar kinderen ons nodig hebben, zijn onze lokale hulpverleners. Zij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding, een veilige plek, voorlichting en onderwijs.

Video: Save the Children in noodsituaties

Save the Children werd bijna 100 jaar geleden opgericht door Eglantyne Jebb. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie We helpen kinderen in nood in 120 landen. 

Elke dag sterven in Jemen minstens 150 kinderen door honger, ziekte en bommen.

Jemen, de hel op aarde

Lees meer

Save the Children richt zich op het redden van de dromen en de toekomst van kinderen.

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting.
Lees meer
Verpleegkundige Iftin Yusuf Mohamed in een ziekenhuisje in Yaka, Puntland (Somalië)

“Er is een tekort aan voedsel, medicijnen en water. Als we het nu niet krijgen, staan we voor een menselijke tragedie met hoge sterftecijfers.”

Verpleegkundige Iftin Yusuf Mohamed in een ziekenhuisje in Yaka, Puntland (Somalië)

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer