Wereldwijde hongersnood
De klimaatcrisis
is een kindercrisis

Laatste nieuws

Kinderen sterven op weg naar ziekenhuis

20 JAN 2022
Honger eist steeds meer jonge kinderlevens. Artsen van een kinderziekenhuis in het noorden van Afghanistan rapporteerden dat in december ongeveer 40 ernstig ondervoede kinderen stierven op weg naar medische hulp.
Lees meer

Tonga: Minstens 28.000 kinderen getroffen door gevolgen vulkaanuitbarsting

19 JAN 2022
De omvang van de schade na de vulkaanuitbarsting en tsunami worden steeds duidelijker. Ten minste drie mensen zijn omgekomen en 50 huizen zijn verwoest.
Lees meer

Na tsunami in Tonga, nu zorgen over ongezonde lucht door asdeeltjes

17 JAN 2022
De as en rook die de Hunga Tonga-Hunga Ha'apai-vulkaan in de zee voor Tonga uitstoot, zorgen de komende weken voor een hele ongezonde luchtkwaliteit. Kinderen hebben daar heel veel last van.
Lees meer

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

Reactie Save the Children Nederland op regeerakkoord

Na een maandenlange formatie lag er vorige week eindelijk een Coalitieakkoord met de titel “Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst”. Een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.
 
Lees meer

Live blog: corona wereldwijd

Save the Children maakt zich grote zorgen om kinderen en hun gezinnen uit landen waar vaccinaties en testcapaciteit beperkt zijn. In deze live blog houden we daarom de laatste ontwikkelingen bij.
Lees meer

Dagboek uit Haïti

Zodra er zich ergens op de wereld een ramp voltrekt, is Machiel Pouw er vaak snel bij. Nu is hij voor Save the Children in Haïti om ervoor te zorgen dat Haïtianen de hulp krijgen die ze nodig hebben nadat het land op zaterdag 14 augustus door een verwoeste aardbeving werd getroffen. Op ons verzoek houdt hij een dagboek bij
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer