Laatste nieuws

Survey overstromingen Pakistan: kinderen leven in slechte omstandigheden 

30 SEP 2022
Save the Children heeft 1200 gezinnen ondervraagd in de vier meest getroffen provincies door overstromingen in Pakistan. Hieruit blijkt dat kinderen in erbarmelijke omstandigheden leven. Velen slapen buiten en drinken vervuild water. 
Lees meer

Chan werd behandeld door dokters van Save the Children

29 SEP 2022
De tweejarige Chan woont samen met zijn moeder Aweng in een vluchtelingenkamp. Ze waren genoodzaakt om te vluchten door conflict in hun dorp in Zuid-Soedan. Tijdens die vlucht hebben ze alles verloren
Lees meer

"Geen enkel kind zou moeten sterven op zoek naar zijn of haar meest fundamentele behoeften"

28 SEP 2022
Minstens 24 kinderen zijn omgekomen en anderen worden nog steeds vermist na het omslaan van een boot in de Middellandse Zee.
Lees meer

16 miljoen kinderen zijn getroffen door de overstromingen

Watersnood in Pakistan

Lees de update

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

Een overzicht van onze hulp in Oekraïne

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 
Lees meer

Nadia Moussaid aan de Oekraïense grens

Onze Ambassadeur Nadia Moussaid ging samen met directeur Pim Kraan naar de grens van Oekraïne om vast te leggen wat voor (psychosociale) hulp Save the Children daar biedt. 
Lees meer

De tijd dringt voor Afghaanse kinderen

De crisis in Afghanistan is de grootste humanitaire ramp ter wereld. Kinderen die nu in Afghanistan opgroeien hebben nooit vrede gekend. Conflict, klimaatverandering en corona zijn een dodelijke combinatie voor kinderen. 
Lees meer

De klimaatcrisis is een kindercrisis

Ons rapport Born into the Climate Crisis toont aan hoezeer de wereld verandert, met ernstige gevolgen voor de levens van kinderen en toekomstige generaties. Overal ter wereld voelen kinderen de effecten, maar in lage- en middeninkomens landen worden kinderen veruit het hardst geraakt. Terwijl zij nauwelijks bijdragen aan de opwarming van de aarde.
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer