Laatste nieuws

Crisis in Kenia: “Ik bid dat we weer regen krijgen”

05 AUG 2022
Save the Children brengt een reeks krachtige beelden uit van de bekroonde fotograaf Tommy Trenchard. De foto’s leggen vast hoe het is om te overleven in een van de ruigste plekken op aarde: Kenia. 
Lees meer

Horado gaat graag naar de Child Friendly Space in zijn dorp

04 AUG 2022
"Mijn droom is om het meer te verbeteren, om plaats te creëren voor spel en plezier." Horado, 14, loopt vaak naar het meer om te mediteren. De serene plek wordt omlijst door een achtergrond van bergen
Lees meer

Jemen: het hoogste aantal slachtoffers in 2 jaar

02 AUG 2022
Een opleving van het geweld in Jemen heeft ertoe geleid dat 38 kinderen werden gedood of verwond in de laatste week van een door de VN bemiddeld wapenstilstand. Dit is het hoogste aantal kinderslachtoffers in één week sinds begin 2020.
Lees meer

Alle kinderen in Oekraïne zijn nu in groot gevaar

Noodsituatie in Oekraïne

Lees de update

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

Een overzicht van onze hulp

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 
Lees meer

Nadia Moussaid aan de Oekraïense grens

Onze Ambassadeur Nadia Moussaid ging samen met directeur Pim Kraan naar de grens van Oekraïne om vast te leggen wat voor (psychosociale) hulp Save the Children daar biedt. 
Lees meer

De tijd dringt voor Afghaanse kinderen

De crisis in Afghanistan is de grootste humanitaire ramp ter wereld. Kinderen die nu in Afghanistan opgroeien hebben nooit vrede gekend. Conflict, klimaatverandering en corona zijn een dodelijke combinatie voor kinderen. 
Lees meer

De klimaatcrisis is een kindercrisis

Ons rapport Born into the Climate Crisis toont aan hoezeer de wereld verandert, met ernstige gevolgen voor de levens van kinderen en toekomstige generaties. Overal ter wereld voelen kinderen de effecten, maar in lage- en middeninkomens landen worden kinderen veruit het hardst geraakt. Terwijl zij nauwelijks bijdragen aan de opwarming van de aarde.
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer