Waar kinderen werken,
helpen wij ze weer spelen en leren.
Onvoorwaardelijk.
Lees verder
Stop de oorlog tegen
kinderen in Zuid-Soedan.
Teken de petitie
Wereldwijde hongersnood

Laatste nieuws

Gestrand, staatloos, vastgehouden: 700.000 Rohingya-kinderen in Azië zijn rechteloos

17 JUN 2021
Meer dan 700.000 Rohingya-kinderen in heel Azië worden geconfronteerd met ernstige discriminatie. Hun meest elementaire rechten worden hen onthouden.
Lees meer

‘Kinderarbeid toegenomen door gevolgen covid-19’

11 JUN 2021
Voor het eerst sinds 20 jaar is het aantal kinderen dat slachtoffer is van kinderarbeid gestegen. Een zorgwekkende ontwikkeling. Daarom lanceren we een campagne om mensen bewust te maken van de problematiek rondom kinderarbeid. Want kinderarbeid moet structureel aangepakt worden.
 
Lees meer

‘Niet ouders, maar kinderen moeten direct aanspraak kunnen maken op kinderbijslag’

08 JUN 2021
Het systeem van sociale voorzieningen en toeslagen zoals de kinderbijslag of het kindgebonden budget moet op de schop, zodat kinderen daadwerkelijk profiteren van sociale zekerheid.
Lees meer

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

Live blog: corona wereldwijd

Save the Children maakt zich grote zorgen om kinderen en hun gezinnen uit landen waar vaccinaties en testcapaciteit beperkt zijn. In deze live blog houden we daarom de laatste ontwikkelingen bij.
Lees meer

Giro555 samen in actie tegen corona

In Nederland en andere rijke landen vaccineren we onszelf ‘terug naar normaal’ en kunnen coronapatiënten rekenen op uitstekende medische zorg. Elders in de wereld zijn de beschikbaarheid van vaccins en goede zorg niet zo vanzelfsprekend en dat heeft dramatische gevolgen. Daarom komt Giro555 in actie tegen corona.

Lees meer

Werven aan de deur in coronatijd

Vanaf januari 2021 zijn onze wervers weer kleinschalig én volgens de corona-richtlijnen gestart met werven. Want juist in deze tijd zijn wij er voor de kinderen in nood, onvoorwaardelijk. Hier lees je hoe en waar we dat doen.
Lees meer

Cox’s Bazar: het grootste vluchtelingenkamp ter wereld

1 miljoen mensen waaronder 855.000 Rohingya verblijven momenteel in Cox’s Bazar, het grootste vluchtelingenkamp ter wereld. In een gebied zo groot als Urk wonen evenveel mensen als in Amsterdam. Het leven is er zwaar, vooral voor kinderen. Toegang tot schoon water, sanitair en gezondheidszorg is beperkt en Covid-19 verergert de situatie.

LEES MEER

Serie: Deze Nederlanders staan wereldwijd in de frontlinie

Save the Children werkt wereldwijd vooral met lokale hulpverleners. Maar op sommige plekken in de wereld – zoals in Bangladesh, Oeganda, Laos, Myanmar en op ons hoofdkantoor in Groot-Britannië –zit hier en daar een Nederlander. Tijdens de coronacrisis vragen wij hen te vertellen over hun werk. 
LEES DE VERHALEN

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer