Wereldwijde hongersnood
Bescherm
kinderen
in crisis
Doneer nu

Laatste nieuws

‘Laat de hoop van Afghaanse kinderen niet vervliegen’

18 OKT 2021
Met tweehonderd rode vliegers vraagt Save the Children vandaag op het strand van Scheveningen aandacht voor de situatie van kinderen in Afghanistan.
Lees meer

Gezondheid Afghaanse kinderen zeer slecht

13 OKT 2021
De helft van alle kinderen in Afghanistan die naar een kliniek komen zijn al daadwerkelijk levensbedreigend ondervoed. Die conclusie trekt Save the Children nadat de klinieken vier weken geleden heropend zijn.
 
Lees meer

‘Jongerenparticipatie is de sleutel tot actievere en inclusievere klimaatactie’

13 OKT 2021
Kinderen moeten kunnen meebeslissen over hun eigen toekomst. Overheden moeten wanneer het over klimaat gaat, niet enkel naar kinderen luisteren. Zij moeten hun aanbevelingen ook gebruiken.
 
Lees meer

Met onze nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte

Meld je aan >

Dagboek uit Haïti

Zodra er zich ergens op de wereld een ramp voltrekt, is Machiel Pouw er vaak snel bij. Nu is hij voor Save the Children in Haïti om ervoor te zorgen dat Haïtianen de hulp krijgen die ze nodig hebben nadat het land op zaterdag 14 augustus door een verwoeste aardbeving werd getroffen. Op ons verzoek houdt hij een dagboek bij
Lees meer

Live blog: corona wereldwijd

Save the Children maakt zich grote zorgen om kinderen en hun gezinnen uit landen waar vaccinaties en testcapaciteit beperkt zijn. In deze live blog houden we daarom de laatste ontwikkelingen bij.
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Serie: Deze Nederlanders staan wereldwijd in de frontlinie

Save the Children werkt wereldwijd vooral met lokale hulpverleners. Maar op sommige plekken in de wereld – zoals in Bangladesh, Oeganda, Laos, Myanmar en op ons hoofdkantoor in Groot-Britannië –zit hier en daar een Nederlander. Tijdens de coronacrisis vragen wij hen te vertellen over hun werk. 
LEES DE VERHALEN

Giro555 samen in actie tegen corona

In Nederland en andere rijke landen vaccineren we onszelf ‘terug naar normaal’ en kunnen coronapatiënten rekenen op uitstekende medische zorg. Elders in de wereld zijn de beschikbaarheid van vaccins en goede zorg niet zo vanzelfsprekend en dat heeft dramatische gevolgen. Daarom komt Giro555 in actie tegen corona.

Lees meer

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer