Laatste nieuws

‘Overheid, pak de voortrekkersrol!’

06 DEC 2022
Afgelopen maandag kwamen verschillende mensen samen om te spreken over de bescherming van kinderrechten in het bedrijfsleven. De samenkomst was op initiatief van Save the Children, UN Global Compact en UNICEF. 
Lees meer

Rapport: Stop the War on Children

05 DEC 2022
Save the Children brengt voor de zevende keer op rij het rapport ‘Stop the War on Children’ uit. Hieruit blijkt dat in 2021 er 449 miljoen kinderen - oftewel 1 op de 6 kinderen wereldwijd - in een conflictgebied leefden.
Lees meer

Hoe staat het met de inspraak van kinderen in het klimaatbeleid?

01 DEC 2022
Kinderen en jongeren worden het hardst getroffen door de klimaatcrisis. De klimaatcrisis bedreigt het leven van kinderen, vandaag en morgen. Stichting Alexander en Save the Children onderzoeken inspraak van kinderen in het klimaatbeleid.
Lees meer

De klimaatcrisis is een kindercrisis

Ons rapport "Generation Hope" toont aan hoezeer de wereld verandert, met ernstige gevolgen voor de levens van kinderen en toekomstige generaties. Overal ter wereld voelen kinderen de effecten, maar in lage- en middeninkomens landen worden kinderen veruit het hardst geraakt. Terwijl zij nauwelijks bijdragen aan de opwarming van de aarde.
Lees het rapport

Een overzicht van onze hulp in Oekraïne

Toen het conflict in Oekraïne begon was Save the Children als een van de eerste hulporganisaties ter plaatse om kinderen te helpen. Welke hulp geven we aan kinderen en hun families, en waar? Een overzicht. 
Lees meer

Nadia Moussaid aan de Oekraïense grens

Onze Ambassadeur Nadia Moussaid ging samen met directeur Pim Kraan naar de grens van Oekraïne om vast te leggen wat voor (psychosociale) hulp Save the Children daar biedt. 
Lees meer

De tijd dringt voor Afghaanse kinderen

De crisis in Afghanistan is de grootste humanitaire ramp ter wereld. Kinderen die nu in Afghanistan opgroeien hebben nooit vrede gekend. Conflict, klimaatverandering en corona zijn een dodelijke combinatie voor kinderen. 
Lees meer

Kindernoodhulpfonds: een wereldwijde community

Het Kindernoodhulpfonds van Save the Children is een wereldwijde community van donateurs en lokale reddingswerkers die er alles aan doen om kinderen de kans te geven om op te groeien. Samen maken we het verschil voor kinderen in crises. Waar dan ook ter wereld. Onvoorwaardelijk.

LEES MEER

Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer.

Verhalen van kinderen lees je hier

Waar Save the Children zich op richt

Gezondheidszorg

Wij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Voeding en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
Lees meer

Onderwijs

Ieder kind moet de kans krijgen om te leren. Niet alleen het alfabet en rekenen maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede.
Lees meer

Bescherming

De veiligheid en de toekomst van veel kinderen is in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Ook zorgen wij dat hun stem wordt gehoord.
Lees meer