Skip to main content
485ab48a-7b99-4ae4-8904-3c33a0e34fe8.png.webp

Gebruik een Instagram filter en doneer aan Save the Children

Vrijdag 7 Juli 2023

Onderwijs is vaak essentieel voor het waarmaken van je dromen, maar voor veel meisjes is dit niet altijd toegankelijk. Daarom doneren NYX Make-up en Barbie €1,- aan Save the Children voor elk persoon dat hun Instagram filter gebruikt. 

Om de release van de Barbie film verder te vieren, bundelt NYX Professional Makeup de krachten met Warner Bros. Discovery, Mattel Philanthropy en het Barbie Dream Gap Project om geld op te halen voor Save the Children, om hen te helpen toegang tot onderwijs en leermiddelen te bieden aan honderdduizenden meisjes.
 
Wat doen wij?
In 2022 heeft Save the Children meer dan 4,5 miljoen meisjes onderwijs geboden. Dat is belangrijk, want meisjes die onderwijs krijgen zijn minder gevoelig voor uitbuiting en (financiële) mishandeling.  
 
De vierjarige Zainab* woont in Afghanistan en is doof. Haar vader verdient te weinig om passend onderwijs voor haar te betalen. Ze gaat naar gebarentaalklassen van Save the Children, waardoor ze steeds beter kan communiceren. Als haar leraar het woord ‘olifant’ gebaart, rent ze enthousiast naar het juiste plaatje. 

CH1544501-A-portrait-of-Aissata-aged-11-at-school-in-Mopti-region-Mali


De elfjarige Aissata* maakte een schieting mee in haar dorp in Mali. “Ik kan die dag nooit vergeten, ik was zo bang,” vertelt ze. Maar Aissata weigerde om geweld in de weg te laten staan van haar dromen. Ze meldde zich aan voor een school, gesteund door Save the Children. “Andere kinderen waren al veel verder in de klas, maar ik werkte hard en uiteindelijk was ik de beste van de klas. Het is mijn droom om dokter te worden.” 
 
Help mee!
Save the Children biedt onderwijs aan meisjes over de hele wereld, zodat ze hun dromen waar kunnen maken. Wil jij ons werk steunen? Deel de NYX Make-up filter dan in jouw Instagram story en zorg ervoor dat er €1,- wordt gedoneerd aan onze onderwijsprojecten.