Skip to main content
e1f7962c-5ffc-40b4-9581-6ef44ddd4bc5.jpg.webp

Europese voetbalclubs doneren 1,3 miljoen euro voor hulp aan vluchtelingenkinderen

Zondag 6 December 2015
De actie ‘90 MINUTES FOR HOPE’ van de European Club Association heeft 1,3 miljoen euro opgebracht voor Save the Children en UNICEF. De organisaties gebruiken het geld om vluchtelingenkinderen in Europa te helpen. In Nederland namen PSV, Ajax en AZ deel aan de actie. “We willen hen daarvoor heel hartelijk bedanken,” zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland. “Het is fantastisch dat deze Nederlandse clubs zo hun betrokkenheid bij vluchtelingenkinderen tonen.” 

“Dit jaar zijn er al 870.000 vluchtelingen aangekomen in Europa, van wie ruim 27% kind. Meer dan 11.000 kinderen zelfs zonder hun ouders. Velen zijn zwaar getraumatiseerd en hebben dringend medische en psychosociale zorg, bescherming en onderdak nodig,” “Met het geld van de voetbalclubs kunnen wij nog meer kinderen helpen op hun vluchtroute door Europa en in de landen waar zij uiteindelijk een veilig onderdak vinden.”

‘90 MINUTES FOR HOPE’ is een initiatief van de European Club Association, die 220 Europese voetbalclubs vertegenwoordigt. De ECA heeft alle deelnemers aan de UEFA Champions League en de UEFA Europa League Group Stage gevraagd om van elk verkocht ticket van hun eerste Europese thuiswedstrijd 1 euro te doneren. 

“Wij kunnen onze ogen niet sluiten voor de drama´s die de levens van zovele kinderen raken,” aldus ECA-voorzitter Karl-Heinz Rummenige. “Wij zijn dan ook trots op het grote aantal Europese clubs dat onze ‘90 MINUTES FOR HOPE’ campagne heeft ondersteund.”