Save the Children's Robert Jan Vermeulen plaatst het kenteken uit de nieuwe reeks samen met RDW directeur dhr. Hakkenberg

Save the Children ontvangt auto met nieuw kenteken

05-03-2013
Save the Children ontvangt auto met nieuw kenteken

Vandaag start de RDW met de uitgifte van een nieuwe kentekenserie. De nieuwe combinatie bestaat uit 1 cijfer, 3 letters en weer 2 cijfers: 1-KBB-00. Robert-Jan Vermeulen, adjunct directeur van Save the Children, ontving vanmorgen het eerste nieuwe kenteken uit handen van algemeen directeur Johan Hakkenberg van de RDW.

Autohaag Zeeuw KIA Den Haag stelt in samenwerking met KIA Motors Nederland, deze auto kosteloos beschikbaar aan Save the Children.

Hakkenberg: “We verwachten dat deze nieuwe kentekenreeks twee jaar mee gaat, omdat we deze keer alleen de K, S, T, X en Z als beginletter gebruiken. De overige beginnende medeklinkers zijn onder meer gebruikt voor exportkentekens en bromfietsen. De nieuwe serie gaat daarom een stuk korter mee dan de vorige reeks kentekens. Die ging bijna 5 jaar mee.“

Save the Children krijgt de beschikking over een nieuwe 5-deurs KIA Picanto. Hierdoor hoeft Save the Children niet zelf een auto aan te schaffen, waardoor zij een groter deel van haar inkomsten kan besteden aan de projecten in het buitenland. Deze auto is dan meer dan welkom en zal de komende jaren intensief worden gebruikt om steun te vragen en draagvlak te creëren in Nederland.