Actiedag Giro555 afgesloten met 30.011.423 euro

De inzamelingsactie voor Giro555 tegen de hongersnood in Zuid-Soedan, Somalië, Jemen en Noordoost-Nigeria heeft tot dusver ruim 30 miljoen euro opgebracht. In de landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.

"Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst! Nederland laat zich vandaag weer op z’n mooist zien," aldus Giro555 actievoorzitter Farah Karimi gisteren op de Nationale Actiedag.

Giro555 gebruikt het geld voor onder andere voedingsprogramma’s in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Ernstig ondervoede kinderen krijgen speciale pindapasta. Zijn er ook medische complicaties, dan krijgen de kinderen therapeutische voeding en medische behandeling.

Save the Children is een van de organisaties achter Giro555. Wij gaan ons gedeelte van de opbrengst inzetten voor kinderen in Somalië en Zuid-Soedan. Onze lokale collega's screenen kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ze behandelen ondervoede kinderen en geven voorlichting over voeding voor baby’s en peuters. 

Donaties zijn nog steeds van harte welkom!
De verwachting is dat eindbedrag van Giro555 nog oploopt. Er zijn nog steeds acties in het land bezig. Mensen kunnen voorlopig nog blijven storten. Want hoewel de Nationale Actiedag over is, de ramp is nog niet voorbij.