Geweld in Afghanistan eist steeds meer kinderlevens

Wij maken ons grote zorgen over het groeiend aantal gedode kinderen in Afghanistan. In het eerste half jaar van 2017 zijn 436 kinderen om het leven gekomen door bermbommen, zelfmoordaanslagen en luchtaanvallen. Daarnaast raakten 1.141 kinderen gewond.
 

De cijfers komen uit een vandaag gepubliceerd rapport van de VN-missie in Afghanistan. Tussen 1 januari en 30 juni 2017 zijn 1.662 burgerdoden gevallen. Een kwart van de dodelijke slachtoffers is kind. Het aantal burgerdoden is met 2% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar- en toen was er al sprake van een recordaantal. De dodelijkste aanslag van het afgelopen halfjaar vond plaats op 31 mei, toen een vrachtwagen vol explosieven ontplofte in Kabul. Zeker 92 mensen overleefden deze aanslag niet.
 
"De aanvallen op burgers moeten stoppen", zegt David Skinner, directeur van Save the Children in Afghanistan. "Het geweld leidt niet alleen tot te veel doden en gewonden onder onschuldige burgers, maar ook tot -vaak levenslange- trauma’s. Een kind dat getuige is geweest van een dodelijke aanslag of vanwege het geweld huis en haard heeft moeten achterlaten, draagt die ervaringen jarenlang met zich mee."
 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.

Required form 'Newsletter' does not exist.