Grote zorgen om kinderen na zware aardbeving Mexico

Save the Children maakt zich grote zorgen over de tientallen kinderen die nog onder het puin liggen van een ingestorte basisschool in Mexico-Stad. Mexico werd gistermiddag lokale tijd opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 7,1.

De basisschool in Mexico-Stad is een van de scholen die zijn ingestort door de zware aardbeving. Volgens de eerste berichten zijn in Mexico-Stad meer dan 200 mensen om het leven gekomen. Wegen zijn kapot, gebouwen ingestort en de stroom uitgevallen.  Duizenden families hebben geen dak meer boven hun hoofd en worden elders tijdelijk opgevangen.
 
Hanna Monsiva’s, programmaco√∂rdinator Save the Children in Mexico, was buiten op straat en bood, samen met honderden andere mensen, direct hulp. “De solidariteit is enorm. Vrijwilligers brengen water, voedsel, kleren en gezichtsmaskers, zodat we de autoriteiten kunnen helpen bij hun zoektocht naar de mensen die nog onder het puin liggen. Af en toe vragen reddingswerkers ons om stil te zijn, zodat ze kunnen horen of er nog geluiden van onder het puin vandaan komen. Het is echt verbazingwekkend wat mensen allemaal voor elkaar doen, terwijl sommigen duidelijk nog in shock zijn over wat er is gebeurd.” 
 
Een andere collega in Mexico, Jorge Vidal, was op het moment van de beving op ons kantoor aan het werk. “Boeken vielen van de planken en de stroom viel meteen uit. Al onze medewerkers zijn gelukkig veilig, maar wij leven mee met de duizenden families die door deze ramp zijn getroffen. Vooral kinderen zijn in deze omstandigheden kwetsbaar. We maken ons grote zorgen over de vele kinderen die op het moment van de aardbeving op school zaten.”   
 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.

Required form 'Newsletter' does not exist.