Miljoenen kinderen slachtoffer van natuurgeweld

In het Caribisch gebied heeft de verwoestende orkaan Irma flink huisgehouden. Inmiddels is een speciaal noodhulpteam in de regio gearriveerd om onze lokale collega's te ondersteunen. Dat team van specialisten bepaalt wat er specifiek nodig is voor kinderen is in de getroffen gebieden, en hoe die hulp de kinderen het snelst kan bereiken. Daarbij ligt de focus op de opvang, de gezondheid en de veiligheid van kinderen. Kinderen zijn in de nasleep van natuurrampen extra kwetsbaar vanwege bijvoorbeeld voedseltekorten en de uitbraak van ziektes.

Het eiland Sint Maarten is extreem hard getroffen door Irma, vrijwel alle gebouwen op het kleine eiland zijn beschadigd. Op de Dominicaanse Republiek zijn 20.000 mensen op de vlucht gegaan voor het langsrazende natuurgeweld en 1,2 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon water. In het kwetsbare Ha├»ti zijn de scholen gesloten.

Daar waar kinderen ons nodig hebben reageren we meteen. Niet alleen in het Caribisch gebied maar ook op de andere plekken waar Moeder Natuur momenteel vele slachtoffers maakt. Zoals bij de ergste overstromingen in jaren in Bangladesh, India en Nepal, orkaan Harvey in Texas en de zware aardbeving in Mexico.