Modderlawine in Sierra Leone: prioriteit aan kinderen

Tientallen kinderen zijn waarschijnlijk bedolven onder de verwoestende modderlawine die maandagochtend honderden levens heeft geƫist in Sierra Leone. Woningen bij de hoofdstad Freetown raakten bedolven, waardoor gezinnen gevangen zijn geraakt in hun huizen, waarschuwt Save the Children.

De organisatie maakt zich grote zorgen over het lot van kinderen in het gebied, ook van hen die door de modderstroom gescheiden zijn geraakt van hun ouders of zelfs wees zijn geworden. Directeur Sasha Ekanayake van Save the Children in Sierra Leone: “We staan klaar om de regering te ondersteunen bij deze ramp. Daarbij moet voorrang worden gegeven aan het terugbrengen van kinderen bij hun ouders of, als dat niet kan, het zorgen voor goede en veilige opvang.” 

Naast de modderstroom die van de hellingen omlaag kwam zetten, werden enkele laaggelegen gebieden van Freetown getroffen door zware overstromingen, die gebouwen en woningen onder water zette. Ekanayake: “Als het water zich terugtrekt moeten we ervoor zorgen dat kinderen veilig onderdak krijgen en worden beschermd tegen de verspreiding van ziekten.”

Geef kinderen in Sierra Leone een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer