Rembrandt sluit zich aan bij Foute Kersttruiendag

Niemand minder dan Rembrandt van Rijn sluit zich aan bij de Foute Kersttruiendag van Save the Children. Het beeld van Rembrandt in het Amsterdamse Madame Tussauds draagt vanaf vandaag een week lang de enige echte kersttrui van Save the Children.

5 euro korting
Bezoekers die tussen woensdag 13 en 20 december in een foute kersttrui naar de attractie aan de Dam komen, krijgen 5 euro korting. Wie een selfie maakt met Rembrandt, wordt gevraagd die te delen op social media met de hashtag #FKD17 om aandacht te vragen voor kinderen in de kou.

Een Foute Kersttrui is vaak een kunstwerk op zich, dus de link tussen beroemde Nederlandse kunstschilder en de Foute Kersttruiendag ligt voor de hand. De kersttrui die Rembrandt draagt, is op maat gebreid door Breiwinkel.nl en is een kunstwerk op zich.  

Kinderen in de kou
Met de actie vragen wij samen met Madame Tussauds aandacht voor kinderen die tijdens hun vlucht slachtoffer worden van de bittere kou. Want terwijl de dagen korter en kouder worden, zoeken in Nederland vrienden en families de gezelligheid en de warmte op. Voor kinderen in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan brengt de winterse kou juist nieuwe zorgen. Ze moeten overleven in tenten of in tochtige gebouwen, zonder bescherming tegen de winterkou.

Doe goed in een foute trui
Speciaal voor deze kinderen roepen wij dit jaar opnieuw op om de warmte te delen, onder het motto Doe Goed In Een Foute Trui. Door heel Nederland worden Foute Kersttruien-acties en evenementen gehouden op scholen, in bedrijven en bij organisaties om geld bijeen te brengen voor kinderen in de kou. Met de opbrengst van vorig jaar kochten wij fleecedekens, laarzen, wanten en wintertruien en brandstof voor kacheltjes.

Met de Foute Kersttruiendag sluit Save the Children in Nederland zich aan bij de Christmas Jumper Day die Save the Children UK al jaren organiseert. Zo zorgen wij er samen met onze donateurs voor dat kinderen in de meest afgelegen gebieden in bijvoorbeeld Afghanistan, Syrië en Irak voorbereid zijn als de winter haar intrede doet. Vorig jaar werkten Madame Tussauds en Save the Children ook al samen; toen werden de beelden van vier dj’s in een kersttrui gestoken.Foto's: Inge Hoogland