Save the Children helpt cholera te voorkomen in Jemen

De crisis in Jemen, veroorzaakt door langdurige conflict, heeft geleid tot onthutsende effecten op het menselijk leven, de fundamentele openbare diensten en de economie.

Meer dan drie miljoen mensen zijn ontheemd en meer dan 40.000 mensen zijn gedood of gewond, waaronder meer dan 4.000 burgers. Gezinnen worstelen om te overleven, er zijn ernstige uitbraken van cholera en andere overdraagbare ziekten, en het risico op hongersnood is aanwezig.

Dutch Relief Alliance
In de provincie Hajjah implementeert Save the Children een programma gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken via de Dutch Relief Alliance (DRA)

Om een verdere uitbraak van cholera te voorkomen, rehabiliteert Save the Children de water- en sanitaire faciliteiten op scholen en gezondheidscentra, worden waterpunten hersteld en wordt de kwaliteit van het water regelmatig getest. Ook worden hygiĆ«nekits uitgedeeld en voorlichtingsactiviteiten uitgevoerd. Met deze interventie heeft Save the Children dit jaar tot dusver 30.000 mensen bereikt waaronder 15.000 kinderen.