Save the Children ondertekent Gedragscode reddingsoperaties Middellandse Zee

Save the Children heeft de Gedragscode voor reddingsoperaties op de Middellandse Zee ondertekend. Dit is gebeurd na nauw overleg met het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. "We hopen dat we daardoor met vertrouwen en transparantie door kunnen met onze reddingsmissies," aldus directeur Pim Kraan van Save the Children in Nederland. "Ons is verzekerd dat met het tekenen van de Gedragscode ons internationale veiligheidsbeleid niet in het geding komt."

Kraan: "Save the Children voert haar reddingsmissies altijd in samenwerking met de Italiaanse autoriteiten uit, en onder coördinatie van de Italiaanse kustwacht. Ons werk was daardoor al in overeenstemming met de meeste onderdelen van de nieuwe Gedragscode."

Kwetsbare kinderen beschermen
"Voor Save the Children is vooral van belang dat we onze reddingsoperatie kunnen blijven uitvoeren. Want er is een dringende en voortdurende noodzaak voor reddingsmissies op zee, en we zien het als onze taak om kwetsbare kinderen te beschermen tegen de reële risico's op verdrinking. Sinds de start van onze reddingsmissies hebben we duizenden mensen op de Middellandse Zee in veiligheid gebracht, in een gebied waar alleen al dit jaar meer dan 2.200 mensen de dood vonden."
 
"We houden de ontwikkelingen en de uitwerking van de nieuwe Gedragscode uiteraard nauwlettend in de gaten."

Onze reddingsmissie op de Middellandse Zee

Lees meer