Save the Children trekt met bancaire sector op bij invoering convenant Internationaal MVO

Save the Children heeft zich aangesloten bij het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) Convenant bancaire sector, dat de bancaire sector, overheid, vakbonden en een aantal maatschappelijke organisaties afsloten op 28 oktober 2016. Save the Children zal haar expertise gebruiken om de sector te adviseren over het verankeren van kinderrechten in hun beleid.  

Bedrijven kunnen via hun handelen direct of indirect onder meer bijdragen aan risico’s op het gebied van mensenrechten. Dat geldt ook voor de rechten van kinderen.

Sommige van deze risico’s zijn te complex voor een bedrijf om alleen op te lossen. Door de eerder gemaakte afspraken in het convenant  samen in te voeren, kunnen de betrokken partijen sectorbrede kwesties gezamenlijk aanpakken. Save the Children heeft brede ervaring onder meer met de Children’s Rights and Business Principles en de financiĆ«le sector, waardoor Save the Children kan bijdragen aan het bevorderen van kinderrechten. Kinderen waar ook ter wereld hebben immers recht op goed veiligheid, gezondheid en onderwijs; dat is alleen te verwezenlijken als alle betrokken partijen samenwerken.

De bancaire sector verstrekt vele miljarden aan verschillende bedrijven en landen, onder meer via leningen en projectfinanciering. Door hun sterke positie en hun keuzes kunnen zij een enorm positief verschil maken op het gebied van mensenrechten en zeker ook op het gebied van kinderrechten.

Meer informatie over het IMVO-convenant bancaire sector is te vinden op een speciaal daarvoor ontworpen website van de SER.

Bekijk ook andere voorbeelden van samenwerking tussen Save the Children en bedrijven.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Ontvang maandelijks onze e-mailnieuwsbrief.

Required form 'Newsletter' does not exist.