14 december: recordaantal helden doet mee aan Save the Children’s Foute Kersttruiendag  

De foute kersttruien mogen weer uit de kast! Vrijdag 14 december is het namelijk Save the Children’s Foute Kersttruiendag.

Duizenden helden komen -in foute kersttrui- in actie voor kinderen in nood. Onze opperheld acteur Eric Bouwman trekt het land door met een kerstauto en bezoekt verschillende initiatieven van scholen, bedrijven en particulieren.
 
Leerlingen vormen een kerstboom
Eric begint zijn Foute Kersttruientournee rond 8.30 uur bij basisschool Essesteijn in Voorburg, een van de 800 scholen die mee doen aan Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Alle 19 groepen van de Essesteijn proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood en hebben elkaar uitgedaagd: wie haalt het meeste geld op? Vrijdagochtend vormen de 500 leerlingen en hun docenten liggend op het schoolplein een Foute Kersttruienkerstboom. Met een zaklamp of telefoonlampje zorgen ze voor de feestverlichting. De levende, twinkelende kerstboom wordt met een drone gefilmd.
 
Het vervolg van de Foute Kersttruientournee
Daarna reist Eric onder andere verder naar Amsterdam, waar hij collega-held actrice Esmée van Kampen ontmoet. Ook bezoekt hij Boomerang, waar de medewerkers een kerstkaraoke houden- natuurlijk in hun speciaal voor deze dag ontworpen kersttrui. De trui wordt tot 27 december geshowd door Lionel Messi in Madame Tussauds. Iedereen die net als Messi een echte held wil zijn kan de duurzaam geproduceerde trui via de website van GOAT bestellen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Save the Children.
 
Recordaantal
Op deze 3e Foute Kersttruiendag komt een recordaantal van 800 scholen, 1.500 grote en kleine bedrijven en duizenden particulieren, alleen of met vrienden en familie, in actie voor kinderen in nood. Zo dragen medewerkers van de 120 vestigingen van C&A deze week een foute kersttrui en zamelen daarmee geld in. Ook bekende Nederlanders ondersteunen de actie. Gerard Ekdom, André van Duin, Sophie Hilbrand, Alex Klaasen en Kim Kötter hebben hun achterban opgeroepen om mee te doen aan Foute Kersttruiendag. Ook jij kunt statiegeldflessen inleveren, cupcakes verkopen, een kerstborrel organiseren of een andere gekke actie bedenken in foute kersttrui. Deel je actie voor kinderen in nood en foute kersttrui-selfie op social media met de hashtags #foutekersttruiendag18 #savethechildren.

Ugly Sweater Run
Voor wie geen afscheid kan nemen van zijn kersttrui is er zaterdag 15 december de Ugly Sweater Run in het Vondelpark in Amsterdam. Lifestyle coach Radmilo Soda, bekend van o.a. Boxing Stars en Obese, geeft om 15.30 uur het startschot voor de vrolijkste 5 kilometer run van het jaar. Van elk verkocht startbewijs gaat 1 euro naar Save the Children.
 
Voor kinderen in nood
Met de opbrengsten van Foute Kersttruiendag helpt Save the Children kinderen in nood in bijvoorbeeld Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi. Wij zorgen voor onderdak en bescherming, herenigen kinderen met hun ouders en verstrekken voedsel, warme kleding, schoenen of dekens.
 

Een echte held verzamelt geld voor kinderen in nood

Lees meer