Unieke SpeelGOEDwinkel op Utrecht Centraal

“Hierbij verklaar ik de TeamUp SpeelGOEDwinkel voor geopend!” riep Victor Reinier vol enthousiasme na een spannende challenge met Klaas van Kruistum over Utrecht Centraal. Ze speelden het ‘Chaosdoelenspel’. Voor de deelnemers en het publiek een grappig en chaotisch spel, maar alle activiteiten van TeamUp hebben een dieperliggend doel en zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s.

De opening was het begin van bijna twee weken die geheel in het teken stonden van TeamUp, het project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland voor gevluchte kinderen in Nederland.
In de pop-up store waren de sport-, spel- en bewegingsactiviteiten uit het TeamUp-programma te volgen.
 
Door hieraan deel te nemen, werd duidelijk dat TeamUp meer is dan spelen alleen. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en zijn gekoppeld aan thema’s waar kinderen in opvanglocaties mee te maken hebben zoals conflict en spanning. Door de activiteiten leren ze hier spelenderwijs beter mee omgaan.

Bewegen met Bekende Nederlanders
In de store werden een aantal activiteiten begeleid door Bekende Nederlanders. YouTubers Quinty Misiedjan en Jeroen van Holland gaven een unieke TeamUp-gymles aan kinderen. Olga Commandeur verzorgde een Nederland in Beweging-sessie, geïnspireerd door de activiteiten van TeamUp. En Patrick Lodiers kwam langs om de sfeer te proeven.
 
Moest jij rennen om de trein te halen? Treur dan niet. Bekijk snel de aftermovie.
 

Wat is TeamUp?
Het project TeamUp biedt vluchtelingenkinderen gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten op verschillende opvanglocaties in Nederland. Dankzij de wekelijkse activiteiten leren kinderen van 6 tot en met 18 jaar vrienden te maken, zich te ontspannen, veilig te voelen, met hun emoties om te gaan en nare ervaringen een plek te geven. Alle activiteiten vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken.

TeamUp kunnen we uitvoeren dankzij de steun van de Nationale Postcodeloterij.
 
De SpeelGOEDwinkel
Met de SpeelGOEDwinkel heeft TeamUp ruim anderhalve week de activiteiten voor iedereen in Nederland zichtbaar gemaakt. Het gaf iedereen de mogelijkheid om te ervaren wat TeamUp doet en wat wij betekenen voor gevluchte kinderen in Nederland. Door deel te nemen aan de activiteiten van TeamUp werd duidelijk dat TeamUp meer is dan spelen. Alle sport-, spel- en dansactiviteiten hebben een dieperliggend doel.