"Je ziet mensen doodgaan, maar je kunt ze niet helpen."

Ruim 5,2 miljoen kinderen in Jemen verkeren op dit moment in levensgevaar door ondervoeding.

"Elke dag gaat het slechter. We hebben een tekort aan medicijnen, aan voedsel, aan alles eigenlijk. Ondervoeding en ziektes als cholera en difterie maken elke dag slachtoffers; er sterven veel meer kinderen dan een half jaar geleden. Weet je hoe het is om te praten met een zwaar ondervoede zwangere moeder, die wanhopig probeert voor haar kind en zichzelf te zorgen? Je ziet de angst in haar ogen. Je ziet mensen doodgaan, maar je kunt ze niet helpen."

Noodkreet
Deze noodkreet komt van dr. Mariam Aldogani, een arts die voor Save the Children in de belegerde havenstad Hodeida werkt. Dag in dag uit ziet zij de verschrikkingen die de oorlog aanricht. Kinderen lopen het risico dood te gaan door bommen, honger of ziektes. Alleen al door ondervoeding verkeren op dit moment 5,2 miljoen kinderen in Jemen in levensgevaar. De VN waarschuwen dat dit de ergste hongersnood in de recente geschiedenis kan worden.  

 

Foto: Saida is 18 jaar, maar ziet eruit als een kind van 8.

Save the Children laat de kinderen in Jemen niet in de steek. Ook al zijn de omstandigheden zwaar door de oorlog, onze hulpverleners blijven zich inzetten om levens te redden. Wij verstrekken voedsel, drinkwater en medische zorg en zorgen dat kinderen naar school kunnen blijven gaan.  

Maar er is meer hulp nodig. In Jemen dreigt een hele generatie kinderen verloren te gaan. Dat mogen we toch niet laten gebeuren? Met een bijdrage van €35,- kunnen wij het leven redden van een zwaar ondervoed kind. Maar natuurlijk is elke bijdrage welkom. Alvast heel erg bedankt voor je steun aan de kinderen in Jemen!