Meindert Stolk treedt toe tot onze Raad van Toezicht

De heer Meindert Stolk is per 1 januari toegetreden tot de Raad van Toezicht van Save the Children. Daarmee verwelkomt de RvT een zeer ervaren bestuurder, die in het dagelijks leven zelfstandig adviseur is op het gebied van public affairs en communicatie.

Daarnaast is hij fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Meindert Stolk volgt de heer Peter van Keulen op, die per 1 februari 2018 na twee termijnen afscheid neemt van de RvT.

Meindert Stolk: “We leven in een tijd waarin conflicten blijven uitbreken, waarin droogte en natuurrampen toeslaan, waarin miljoenen mensen op de vlucht zijn. In al die crises worden kinderen vaak het hardst getroffen, zij zijn immers het meest kwetsbaar. Dat is onrechtvaardig omdat wat er ook gebeurt in de wereld, het nooit de schuld is van kinderen.

Save the Children ondersteunt kinderen tot in de meest afgelegen gebieden en helpt hen bij het opbouwen en vormgeven van hun leven. Het is enorm indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd de medewerkers van Save the Children zich daar dagelijks voor inzetten. Daarbij gaat het om concrete projecten, maar ook om de problemen en belangen van kinderen goed over het voetlicht te brengen. Het een voorrecht om aan deze mooie organisatie verbonden te zijn.”

De Raad van Toezicht bestaat met de toetreding van Meindert Stolk uit zes leden met verschillende achtergronden en uiteenlopende expertises. De leden worden aangesteld voor een periode van vier jaar. Alle leden van de Raad van Toezicht zetten zich onbezoldigd in voor de organisatie.
 

 

Meindert Stolk, lid Raad van Toezicht van Save the Children

"Kinderen worden vaak het hardst getroffen, zij zijn immers het meest kwetsbaar. Dat is onrechtvaardig omdat wat er ook gebeurt in de wereld, het nooit de schuld is van kinderen."

Meindert Stolk, lid Raad van Toezicht van Save the Children