Nationale actie 'Nederland helpt Sulawesi' levert ruim 11 miljoen euro op

Gisteren werd de voorlopige eindstand van de Giro555 actie ‘Nederland helpt Sulawesi’ bekendgemaakt: een prachtig bedrag van € 11.255.853.

Save the Children ontvangt een deel van deze opbrengst en daarmee kunnen we veel betekenen voor kinderen. Dank je wel als je ook daar aan hebt bijgedragen!

Save the Children werkt als lokale organisatie met lokale medewerkers in Indonesiƫ. Hierdoor konden we direct beginnen met het verlenen van hulp aan kinderen in nood op Sulawesi. Ons snelle handelen is mede mogelijk dankzij jouw structurele hulp.

Dit hebben we tot op heden concreet kunnen betekenen voor de mensen op Sulawesi:

  • We zijn gestart met het herenigen van alleenstaande kinderen met hun ouders of familie. Dit doen we samen met de lokale overheid en collega-organisaties. De afgelopen dagen zijn hierdoor al 5 kinderen herenigd met hun ouders.
  • 1.076 gezinnen hebben een pakket gekregen met tentzeilen, dekens en touwen om een tijdelijk onderkomen te maken.
  • 1.339 gezinnen hebben een hygiĆ«nepakket gekregen met een jerrycan voor schoon water, waterzuiveringstabletten en toiletartikelen.
  • We hebben drie veilige opvangplekken voor kinderen opgezet, waar we kinderen kunnen helpen om hun traumatische ervaringen te verwerken en waar ze veilig kunnen spelen. Nog drie opvangplekken worden nu ingericht.

De komende tijd
Dankzij alle steun kan onze impact de komende dagen nog groter worden: elke dag krijgen 400 gezinnen een pakket met tentzeilen en toiletartikelen, we gaan meer veilige opvangplekken realiseren, helpen met het snelle herstel van de 2.700 scholen die zwaar beschadigd zijn en we blijven zoeken naar vermiste ouders en kinderen. 

Na de noodhulp
Het zal lang duren voordat Sulawesi hersteld is van deze ramp en daarvoor is meer nodig dan alleen noodhulp. Save the Children zal de kinderen op Sulawesi bij blijven staan, zolang dat nodig is. Op deze pagina vind je een overzicht van onze doelstellingen voor het komende jaar.