Postcode Loterij schenkt ruim 357 miljoen euro aan goede doelen

Goede doelen, waaronder Save the Children, waren opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. 

Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.
 
Vaste jaarlijkse bijdrage
Save the Children is sinds 2002 beneficiĆ«nt van de Postcode Loterij. In totaal ontvingen we al ruim 16,6 miljoen euro. Directeur Pim Kraan mocht ook tijdens dit Goed Geld Gala weer € 900.000,- in ontvangst nemen. 
 
Extra projectbijdrage
Elk jaar mogen alle beneficiĆ«nten een extra projectbijdrage aanvragen voor een speciaal project naar keuze. Save the Children diende een voorstel in om 200.000 straatkinderen in India toegang te geven tot een beter leven. Ambassadeur van de Postcode Loterij Ruud Gullit verraste ons voorafgaand aan het Goed Geld Gala met een cheque van € 2,4 miljoen om dit te realiseren. 
 
We bedanken alle deelnemers van de Postcode Loterij voor hun deelname, want jullie maken dit mogelijk!