Unieke speelgoedwinkel op Utrecht CS

Op Utrecht Centraal station vind je vanaf 22 januari een week lang De SpeelGOEDwinkel. Een unieke kans om activiteiten van TeamUp zelf mee te maken en te zien wat War Child, Save the Children en UNICEF Nederland doen voor gevluchte kinderen in Nederland. Het wordt dan meteen duidelijk dat het meer is dan spelen alleen. 

Wat is TeamUp?
Het project TeamUp biedt gevluchte kinderen gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten. Dankzij de wekelijkse activiteiten leren kinderen van 6 tot en met 18 jaar vrienden te maken, zich te ontspannen, veilig te voelen, met hun emoties om te gaan en nare ervaringen een plek te geven. Alle activiteiten vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken.

De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Het helpt hen met het verwerken van hun oorlogs- en vluchtervaringen waarmee het risico kleiner wordt dat ze op langere termijn psychosociale problemen krijgen.

Waar en wanneer?
De SpeelGOED winkel is open van 22 januari - 28 januari 2018 in de pop-up store op Utrecht Centraal Station.

Maandag:                          Opening 19:00
Dinsdag t/m vrijdag:           7:00 - 20:00
Zaterdag:                          8:30 - 20:00
Zondag:                            10:00 - 18:00

De hele week worden er workshops georganiseerd, sommige begeleid door BN’ers. 

Kom langs en speel mee!
De SpeelGOEDwinkel wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij