Update over hulp aan Rohingya-baby’s en hun moeders

Op 31 mei j.l. stuurden we onze donateurs een noodkreet over zwangere Rohingya-meisjes die op het punt staan te bevallen van het kind van hun verkrachter.

Bijna 50.000 meisjes en vrouwen zijn zwanger geraakt ten gevolge van een verkrachting. Deze baby’s zullen de komende maanden geboren worden en we hadden dringend hulp nodig om deze kinderen veilig op de wereld te zetten, liefdevol op te vangen en om de moeders te helpen hun trauma’s te verwerken.

Moeder- en kindcentra
Mede dankzij de steun van onze donateurs kunnen deze zwangere vrouwen en jonge moeders terecht in één van de elf gespecialiseerde moeder- en kindcentra van Save the Children. Hier krijgen ze hulp bij de zorg voor hun baby’s, kunnen ze hun verhaal kwijt en krijgen ze extra voedsel om weer aan te sterken. Daarnaast kunnen baby’s die te vondeling zijn gelegd worden opgevangen in één van de twee opvangcentra voor alleenstaande kinderen. 
 
380.000 Rohingya-kinderen geholpen
Naast de hulp voor deze jonge moeders en hun baby’s hebben onze medewerkers sinds het oplaaien van het geweld in Myanmar bijna 700.000 Rohingya’s (waarvan 380.000 nog kind) in Bangladesh geholpen. 

  • 568.000 mensen krijgen periodiek een voedselpakket van ons
  • Ruim 100.000 mensen kwamen voor medische zorg naar één van onze 9 klinieken
  • Kinderen kunnen spelen en leren in één van onze 82 veilige opvangplekken voor kinderen
  • 11.000 kinderen hebben kans op een toekomst dankzij onderwijs op één van onze 115 noodscholen
  • Gespecialiseerde medewerkers hebben 4.500 alleenstaande kinderen onder hun hoede