Voetbalheld Lionel Messi showt Save the Children’s foute kersttrui

Wat een held! Ook stervoetballer Lionel Messi doet mee aan Foute Kersttruiendag van Save the Children.

Sinds vandaag is hij 3 weken lang in een foute kersttrui te bewonderen in Madame Tussauds. En niet zomaar een foute kersttrui, maar een met een kerstraadsel erop.      
 
Ontworpen door Boomerang
De kersttrui die Messi draagt, is ontworpen door Boomerang en duurzaam geproduceerd door GOAT. Aan de vijfvoudig Gouden Bal-winnaar natuurlijk de eer om het allereerste exemplaar te showen, maar iedereen die net als Messi een echte held wil zijn kan de trui vanaf vandaag via de website van GOAT bestellen. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Save the Children. “Bij het ontwerpen van de trui hebben we ons laten inspireren door een beroemd kerstnummer”, vertelt Alexander Veltman, mede-eigenaar Boomerang Agency. “We vinden dat Save the Children belangrijk werk doet en hebben onszelf uitgedaagd om op een creatieve manier een duit in het zakje te doen. Door de truien onder andere te verkopen aan ons uitgebreide klantenbestand kunnen we hopelijk een mooie bijdrage leveren.”

14 december = Foute Kersttruiendag
Save the Children’s Foute Kersttruiendag vindt dit jaar plaats op 14 december. In heel Nederland komen op of rond die datum duizenden particulieren, scholen, bedrijven en verenigingen in hun foute kersttrui in actie voor kinderen in nood onder het motto ‘Een echte held verzamelt geld.’ Want met een Foute Kersttrui - de naam zegt het al - sta je natuurlijk behoorlijk voor gek. Je moet dus best een held zijn om zo’n trui te dragen. 
 
Geld inzamelen voor kinderen in nood
“Met de opbrengst van Foute Kersttruiendag helpen we kinderen in Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi”, zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children. “Kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht waren voor geweld of een natuurramp, die geen dak boven hun hoofd hebben of honger en kou lijden. Voor deze kinderen is de kerstperiode geen tijd van warmte en gezelligheid, van samenzijn met familie, lekker eten en cadeautjes. Dankzij alle helden die in hun foute kersttrui geld inzamelen kunnen wij voor onderdak en bescherming zorgen, kinderen met hun ouders herenigen en voedsel, warme kleding, schoenen of dekens uitdelen.”
 
Samenwerking met Madame Tussauds
Het is de derde keer dat Madame Tussauds en Save the Children samenwerken om Foute Kersttruiendag tot een succes te maken. In 2017 werd Rembrandt van Rijn in een kersttrui gestoken en in 2016 droegen de vier Nederlandse top-dj’s Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack en Tiësto een foute kersttrui.

5 euro korting als je in een foute kersttrui komt
Annemiek Dolfin van Madame Tussauds: “Ook dit jaar vinden wij het weer bijzonder dat we op deze manier een fantastisch doel steunen.’’
Bezoekers die tussen 10 en 27 december in een foute kersttrui naar de attractie aan de Dam komen, krijgen 5 euro korting op hun entreekaart. Iedereen die een selfie maakt met Lionel Messi in foute kersttrui, wordt gevraagd die te delen op social media met de hashtags #foutekersttruiendag18 #savethechildren om aandacht te vragen voor kinderen in nood.