38 kinderen omgekomen bij bombardementen in Idlib

Opnieuw zijn er luchtaanvallen uitgevoerd in het zuiden van de provincie Idlib en in het noorden van de provincie Hama.

In de afgelopen 2 maanden kwamen daardoor 38 kinderen om het leven en raakten er 47 gewond. 9 van de kinderen werd getroffen op school, 11 in hun huis, 7 op een markt en 1 in het ziekenhuis. 12 kinderen stierven tijdens luchtaanvallen eind april, waardoor 180.000 mensen – waarvan 80.000 kinderen - op de vlucht sloegen.

Duizenden families vluchtten van Hama naar dorpen rondom de Turkse grens. Ze zoeken onderkomen in overvolle kampen of zetten een tent op langs de kant van de weg. Veel vluchtelingkampen aan de Turkse grens zijn als gevolg van de laatste vluchtelingenstroom verdrievoudigd.

Luchtaanvallen en bombardementen raakten verschillende doelwitten in noordwest Syriƫ. 18 klinieken waar meer dan 200.000 mensen verbleven raakten verwoest. De meeste klinieken kunnen door de onveilige omstandigheden niet meer worden hersteld.

Meer dan 65 procent van de scholen in Hama zijn noodgedwongen gesloten. De luchtaanvallen kwamen precies op het moment dat scholieren met hun examens begonnen, waardoor 250.000 van hen hun school nu niet kan afmaken. Zij verliezen een volledig schooljaar.