Dank voor je steun aan ons in 2019

Dankzij jouw steun wordt het ons mogelijk gemaakt om vele kinderen wereldwijd te helpen.

Desondanks leven er nog steeds veel kinderen noodgedwongen in armoede, oorlog, angst en onveiligheid. Save the Children zal haar werk blijven doen zolang er kinderen in de wereld hulp nodig hebben.
 
100-jarig bestaan
Dit jaar vierden we ons 100-jarig bestaan. Onze oprichtster Eglantyne Jebb zei in de jaren 30 ‘Save the Children zou zich overbodig moeten maken. We moeten voor eens en voor altijd een einde maken aan de armoede die maakt dat kinderen lijden. Het moet niet ons doel zijn om kinderen te redden van noodsituaties, maar we moeten noodsituaties elimineren. We moeten niet denken dat het voldoende is om hen te redden van de directe dreiging – we moeten kinderen de mogelijkheid geven om zichzelf te redden. Alleen zo redden we de wereld.’
 
Terugblikken op blijdschap
Maar, zo aan het einde van het jaar is het ook belangrijk om terug te blikken op wat er goed is gegaan. Waar jouw hulp levens gered heeft en hoe kinderen met een uitzichtloze toekomst toch weer konden dromen en spelen. We deelden verhalen over de 9 maanden oude Fatima uit SomaliĆ«. Fatima leed aan ondervoeding en had het niet overleefd zonder de mobiele klinieken van Save the Children. 
 
Prachtige projecten
Zo zijn er vele verhalen van kinderen die we hebben kunnen redden. Maar ook prachtige projecten die we realiseerden. Zoals het Droomboek dat in samenwerking met gerenommeerd fotograaf Chris de Bode dit jaar is gelanceerd. Hij portretteerde 58 kinderdromen in 13 verschillende landen. Of de 200.000 straatkinderen in India die een ID-kaart kregen, zodat ze een kans op een betere toekomst hebben. Zo zijn er vele verhalen die we graag hier met je delen.