Hulp voor Venezolanen: vijf hulporganisaties slaan handen ineen

Dankzij een bijdrage van € 4 miljoen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan de Dutch Relief Alliance noodhulp bieden aan Venezolaanse vluchtelingen en migranten in Colombia. 

Door de economische en politieke crisis in Venezuela zijn miljoenen mensen gevlucht. Ze verblijven net over de grens of zijn op doorreis naar verdere bestemmingen als Peru of Ecuador. Buurland Colombia vangt de meeste mensen op, ruim 1,1 miljoen vluchtelingen. 

Meest kwetsbare groepen vluchtelingen
De Joint Response van de Dutch Relief Alliance is een samenwerking van Save the Children, SOS Kinderdorpen, Cordaid, Plan International en Terre des Hommes. In de drie Colombiaanse departementen Bogotá, Norte de Santander en La Guajira gaan de vijf organisaties ondersteuning bieden aan de meest kwetsbare groepen vluchtelingen; kinderen, jongeren en zwangere vrouwen. Hierbij richten zij zich ook op gastgemeenschappen.

De noodhulp bestaat onder meer uit voedselvoorziening, psychosociale hulp, onderwijsactiviteiten, cash transfers en toegang tot basisgezondheidszorg. Hiermee worden ruim 52.000 mensen die huis en haard zijn ontvlucht ondersteund.

Focus op kinderen
De vijf organisaties werken nauw samen met lokale organisaties en overheden. De focus van Save the Children ligt uiteraard op kinderen en hun families.

Wat doet Save the Children voor kinderen uit Venezuela?

Lees het hier