Meer dan 3 miljoen kinderen getroffen door moesson in Zuid-Azië

Zij moesten door overstromingen hun huizen verlaten of hebben nauwelijks toegang tot voorzieningen omdat toegangswegen onbegaanbaar zijn geworden.

Het regenseizoen is nog maar net begonnen en heeft nu al een enorme impact gemaakt. Save the Children vreest dat het aanhoudende slechte weer een humanitaire crisis zal veroorzaken. Door water gedragen ziektes hebben vrij spel en het overstromen van toegangswegen zorgt ervoor dat duizenden dorpen afgesloten raken van voorzieningen.
 
Bangladesh
In Bangladesh – waar 400.000 kinderen getroffen zijn - staat bijna een derde van het grondgebied onder water. 14 grote waterwegen zijn uit hun oevers getreden en 44 mensen kwamen om. 10 mensen stierven in de gigantische Rohingya-kampen, waar Save the Children hulp verleent. De regen verwoestte de tenten van duizenden gezinnen. Ook is het extra lastig voor vluchtelingen om door de modder bij de voedseluitgiftepunten te komen.
 
In India zijn 1,7 miljoen kinderen getroffen door de hevige regenval en in Nepal zijn dat er ruim 155.000. Verwacht wordt dat dit er met de dag meer zullen worden. Save the Children verleent hulp in Cox’s Bazar in Bangladesh waar de teams nu alles doen om te ondersteunen met het herstellen van woningen van vluchtelingen.