Nadia Moussaid nieuwe ambassadeur Save the Children

Goed nieuws! Nadia Moussaid is de nieuwe ambassadeur van Save the Children. De VPRO-presentatrice en programmamaker zet zich de komende tijd samen met Save the Children in voor kinderen in nood.

Om met eigen ogen te zien hoe Save the Children hulp verleent, bezoekt Moussaid deze zomer Cox’s Bazar, een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld aan de grens van Bangladesh en Myanmar, waar honderdduizenden gevluchte Rohingya wonen. De Rohingya, een grotendeels islamitische etnische minderheid uit Myanmar, wordt wel de ‘meest vervolgde minderheid ter wereld’ genoemd. 

Nadia Moussaid over haar ambassadeurschap: “Kinderen hebben de toekomst. Ik vind het een eer om mij in te zetten voor een organisatie die zich inzet voor kinderen in kwetsbare situaties. Dankzij mijn positie als journalist kan ik de situatie van deze vluchtelingen onder de aandacht brengen. De projecten van Save the Children zal ik ook met een journalistieke blik bekijken. En juist ook die kritische blik waardeert Save the Children. Kinderen zijn de wereld. Hoe wij ons nu voor hen inzetten, bepaalt voor een groot deel de toekomst. Ik zie het als onze menselijke verantwoordelijkheid om hier wat mee te doen.’

Nadia is programmamaker bij de VPRO en presentator van Bureau Buitenland op NPO Radio 1. Ze presenteerde talkshow De Nieuwe Maan en was één van de vaste gezichten van Brandpunt. Ook presenteerde ze talkshow Laat op Een. Vanaf januari 2020 krijgt zij haar eigen programma bij de VPRO op zaterdagavond over media, kunst en cultuur. 

Nadia Moussaid en directeur van Save the Children, Pim Kraan