Philips en Save the Children samen tegen longontsteking in India

Elke 39 seconden sterft een jong kind aan longontsteking. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.
 

Save the Children heeft deze cijfers bekend gemaakt op 12 november, de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van longontsteking. 

Philips India, Philips Foundation en Save the Children slaan de handen ineen om longontsteking bij kinderen in India aan te pakken en structureel te verminderen. De impact van deze ziekte is enorm.

Pim Kraan, directeur Save the Children Nederland: ‘We zijn erg blij dat wij door deze bijzondere samenwerking een grote stap kunnen zetten richting ons wereldwijde doel voor 2030; geen kindersterfte voor het 5e levensjaar vanwege een te voorkomen oorzaak. De aanpak van longontsteking is hierbij een factor met een enorme impact.’
 
Hoogwaardige gezondheidszorg
Dit tweejarige initiatief met de titel 'Project VISHWAAS (Breath of Hope)’ biedt innovatieve zorg voor longontsteking aan ongeveer 90.000 kinderen onder de vijf jaar in twee van de vijf zwaarst getroffen Indiase staten. ‘Wij geloven dat we met betekenisvolle innovatie toegang kunnen bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg en het leven van mensen in achtergestelde gemeenschappen kunnen verbeteren’, zegt directeur Margot Cooijmans van de Philips Foundation.
 
Zeker 800.000 kinderen sterven aan longontsteking
Ieder jaar overlijden wereldwijd meer dan 800.000 kinderen onder de vijf jaar aan longontsteking. In India alleen al gaat het om jaarlijks 127.000 kinderen. De missie van Philips Foundation is de ongelijkheid in de gezondheidszorg terug te dringen door achtergestelde gemeenschappen toegang te bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg. Tijdens Project VISHWAAS biedt Philips medische en technische expertise voor een verbeterde diagnostiek en het beter managen van medische processen in de zorg.
 
Lees hier de missie van Save the Children.