Yes! Speaking Minds wint innovatie-award

Speaking Minds won woensdagavond de Missing Chapter Award in de categorie innovatie.

De vierkoppige jury complimenteerde het project van Save the Children, Defence for Children en Stimulansz met haar ‘kracht om verschillende partijen die normaal gesproken niet met elkaar in contact komen, met elkaar samen te laten werken.’

Speaking Minds brengt jongeren en gemeenteleden bij elkaar en laat ze 10 weken lang praten en nadenken over een maatschappelijk vraagstuk. Vaak gaat het om het verbeteren van armoedebeleid. Jongeren die hier zelf ervaring mee hebben zijn ambassadeur van Speaking Minds en proberen hun leeftijdsgenoten enthousiast te maken om over dit taboe-onderwerp te praten. Meer dan 27 gemeentes hebben Speaking Minds inmiddels uitgevoerd. 

Marjolein Weidema, projectleider van Speaking Minds gaf de award aan de jongerenambassadeurs die bij de uitreiking waren. “Onze ambassadeurs zijn het levende bewijs dat alle jongeren in Nederland mee willen praten over dingen die zij leuk vinden. Laten we een afspraak maken met elkaar om jongeren net zo te behandelen zoals wij zelf behandeld willen worden. Dat begint met respect, eerlijkheid en veiligheid. CreĆ«er een veilige situatie waarin iedereen mee kan praten.” 

Lees hier meer over Speaking Minds