Skip to main content
ch1683700

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Soedan: een van 's werelds meest over het hoofd geziene crises

28 Mrt 2024

Ongeveer 1.000 mensen per dag vluchten vanuit Soedan naar Zuid-Soedan, een land dat zelf al genoeg uitdagingen kent. Ondanks een vredesakkoord in 2018, wordt het land nog steeds geconfronteerd met een van 's werelds ernstigste humanitaire crises, geplaagd door aanhoudend geweld, herhaalde klimaatrampen, wijdverbreide honger, massale ontheemding en nu stijgende prijzen.  

Lees meer

Donateur in beeld: veelzijdig arts met een warm hart voor de medemens

28 Mrt 2024

Achter sommige giften die wij ontvangen, schuilt een bijzonder verhaal. Zo ook het verhaal van Gepke Hingst. Gedreven door de wens om iets voor anderen te betekenen, woonde en werkte zij in landen over de hele wereld. Tegelijkertijd bleef ze betrokken bij al haar dierbaren. Toen Gepke eind vorig jaar overleed, zette de familie haar gedachtegoed voort met een schenking aan Save the Children. We blikken met zus Saske terug op het voluit geleefde leven van haar veelzijdige en kleurrijke zus.

Lees meer

Actie op de Dam om aandacht te vragen voor de impact van vluchten

26 Mrt 2024

Wereldwijd maken kinderen crises mee. Er zijn ruim 43 miljoen kinderen op de vlucht voor (natuur)geweld. Daarom voerden wij actie op de Dam om mensen bewust te maken van de impact van vluchten op het leven van kinderen en gezinnen.

Lees meer

VN-Veiligheidsraad keurt tijdelijke wapenstilstand goed

25 Mrt 2024

De kinderen die vastzitten in Gaza hebben vandaag de hoop gekregen op een korte onderbreking van het geweld na de stemming in de VN-Veiligheidsraad voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Hoewel dit een cruciale stap is, moet deze wel onmiddellijk worden uitgevoerd en definitief worden gemaakt om kinderen te beschermen.

Lees meer

9 jaar conflict in Jemen: steeds minder onderwijs

25 Mrt 2024

Na negen jaar conflict in Jemen gaan twee op de vijf kinderen, oftewel 4,5 miljoen, niet naar school. Dat blijkt uit ons nieuwe rapport. Wij roepen de autoriteiten op om deze uitdaging dringend aan te pakken.

Lees meer

Van zout zeewater naar zoet drinkwater in Somalië

22 Mrt 2024

Van zout zeewater, zoet drinkwater maken. Het is een innovatie die in Nederland wordt ontwikkeld, door het bedrijf Elemental Water Makers in de haven van Scheveningen. Save the Children werkt met hen samen om deze innovatie te gebruiken in Somalië, een land dat wordt geteisterd door steeds langer aanhoudende droogteperiodes. 

Lees meer

Weigering van humanitaire hulp in Gaza zorgt voor extreme honger

18 Mrt 2024

Kinderen en gezinnen in het noorden van Gaza zijn slechts enkele weken verwijderd van hongersnood, dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Integated Food Security Phase Classification (IPC). “Vergis je niet: het is een door de mens veroorzaakte crisis.”

Lees meer

Oproep: investeer ook in lange termijn hulp in Syrië

15 Mrt 2024

Het is vandaag al 13 jaar oorlog in Syrië. De helft van de Syrische kinderen is geboren in oorlogstijd en groeit op in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. 

Lees meer

Via ons programma Speaking Minds kunnen jongeren meepraten over armoedebeleid

14 Mrt 2024

Deze week is het ‘De Week van het Geld,’ een initiatief van 'Wijzer in Geldzaken'. Met het thema ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’ kunnen docenten hun leerlingen leren hoe ze een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën. Een belangrijk initiatief, want iedere jongere krijgt op een gegeven moment met geld te maken en geldzorgen en armoede komen ook steeds vaker voor bij kinderen en jongeren in Nederland.  

Lees meer