Covid-19: 5 miljoen Jemenieten mogelijk zonder voedsel en schoon drinkwater

5,5 miljoen Jemenieten verliezen mogelijk toegang tot voedsel en schoon drinkwater door Covid-19. Hiervoor waarschuwt Save the Children samen met 23 andere internationale hulporganisaties.
 

De waarschuwing komt aan de vooravond van de Virtual Yemen Pledging Conference. Door de Covid-19 pandemie is er een gebrek aan fondsen om de humanitaire hulp te kunnen bieden die nodig is. Hierdoor ontstaat een gebrek aan levensreddende hulp als voedsel en schoon drinkwater. De snelle verspreiding van Covid-19 in het land, bemoeilijkt daarnaast de hulpverlening.

Minder geld voor humanitaire hulp door Covid-19
In vergelijking met een jaar geleden is er 82,5 miljoen dollar minder beschikbaar voor humanitaire hulp, zo blijkt uit een survey onder 9 internationale hulporganisaties. Concreet betekent dit dat de voedsel- en drinkwatervoorziening van zeker 5,5 miljoen mensen in Jemen gevaar loopt. Onder hen zijn veel kinderen.

Online donorconferentie
Met de Virtual Yemen Pledging Conferende hopen 24 internationale hulporganisaties waaronder Save the Children fondsen te werven voor onder andere voedsel en schoon drinkwater. In Jemen zijn meer dan 20 miljoen mensen afhankelijk van hulporganisaties en leningen om aan voedsel en schoon drinkwater te komen.

>