Discovery en Save the Children werken samen om kinderen gelijke kansen te bieden

Discovery Benelux start een samenwerking met Save the Children om de levens van kwetsbare kinderen en hun ouders te verbeteren.

RISE
De samenwerking tussen Discovery en Save the Children is onderdeel van RISE: het wereldwijde programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van Discovery en is afgelopen jaar gelanceerd. RISE staat voor Reducing Inequality, Supporting Empowerment. RISE richt zich op 10 miljoen mensen in 22 landen.

TeamUp
Het eerste project waar Discovery & Save the Children samenwerken, helpt gezinnen die het zwaarst getroffen zijn door de coronacrisis. Daarnaast is Discovery betrokken bij het project TeamUp, waar kinderen door middel van sport en spel aangemoedigd worden om samen te werken en hun zorgen voor even te vergeten.

Hulp tijdens coronacrisis
Veel gezinnen worden getroffen door de coronacrisis. Ondanks dat kinderen weer naar school kunnen, blijft het voor velen van hen lastig om bij te blijven op school. Save the Children helpt met apparatuur en internetverbindingen om kinderen en jongeren in staat te stellen online lessen te volgen. Zo wordt de kans dat ze een leerachterstand oplopen kleiner.

TeamUp
TeamUp is een lokaal project dat in 2015 is opgericht voor gevluchte kinderen in Nederland. Aan de hand van gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten leren kinderen van 6 tot 18 jaar hoe ze met hun gevoel om moeten gaan. De vaardigheden die ze hierbij opdoen, komen van pas in hun dagelijks leven.
Discovery helpt Save the Children een groter publiek te bereiken om zo meer kinderen te kunnen helpen. Dankzij de financiƫle steun van Discovery kunnen de projecten voor gevluchte kinderen in Nederland worden uitgebreid.

Ondersteun Save the Children
Het is mogelijk Save the Children in dit project te ondersteunen. Doneren kan via: https://discoveryrise.org/nl-NL/
 

>