Europese Unie: Kinderen zijn de echte kinderexperts

De EU roept de hulp in van kinderen om zo van Europa een betere plek voor kinderen te maken. Save the Children ontwikkelde een enquête om de mening van jongeren en kinderen te peilen.

Wat vind je van school en wat zouden je hier eventueel aan willen veranderen? Wat vind je van de plek van je woont en wordt er om jouw mening gevraagd als volwassenen beslissingen nemen over jouw leven? Om de EU te helpen de uitdagingen waar kinderen en jongeren mee worden geconfronteerd beter te begrijpen en voor het vinden van oplossingen, roept de EU de hulp van kinderen en jongeren in.

Rechtstreeks van kinderen
De Europese Commissie wil graag van kinderen en jongeren (11 t/m 17 jaar) weten wat hun ervaringen zijn en welke oplossingen zij zien om van Europa een betere plek voor kinderen te maken. We horen het graag rechtstreeks van kinderen, want kinderen zijn prima in staat om oplossingen aan te dragen voor problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

Strategie voor kinderrechten
De resultaten van het onderzoek worden door de Europese Commissie gebruikt om een strategie voor kinderrechten te ontwikkelen. In deze strategie staat hoe de EU en de landen in de EU kinderen het beste kunnen beschermen. Daarnaast wil de EU garanderen dat elk kind toegang heeft tot gezonde voeding, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

Vul de enquête in (verboden voor grote mensen)
Save the Children heeft daarom samen met UNICEF, EuroChild, World Vision International en Child Fund Alliance een enquête gemaakt om naar de mening van kinderen en jongeren te vragen. De vragenlijst staat hier en kan ingevuld worden tot 30 oktober!
 

>