Hollis Kurman treedt toe tot de Raad van Toezicht Save the Children

Hollis Kurman is per 8 mei toegetreden tot de Raad van Toezicht van Save the Children. De hulporganisatie is er trots op zo’n ervaren en betrokken bestuurder te verwelkomen.

Kurman groeide op in de Verenigde Staten, maar woont sinds 1995 in Nederland. Ze is vanaf 2012 voorzitter van de Ivy Circle, een actief netwerk van alumni van Amerikaanse topuniversiteiten in Nederland, en sinds 2017 in de RvT van de Fulbright Commission. Ook is ze oprichter van het Human Rights Watch Netherlands Committee en lid van de HRW Global Woman’s Rights Advisory Council. Dit jaar verscheen haar eerste kinderboek ‘Iedereen telt mee’, over een gezin dat op de vlucht slaat op zoek naar een veilige plek.

Mensenrechten en schrijven
“In alles wat ik doe staan mensenrechten centraal”, vertelt Kurman. Als jong meisje organiseerde ze al inzamelingsacties voor goede doelen. Ook in haar studies Foreign Policy & Diplomacy en International Relations waren mensenrechten een belangrijk onderwerp. Kurman’s maatschappelijke betrokkenheid zie je ook terug in haar schrijven. Naast verhalen voor kinderen, schrijft ze gedichten.

In haar vele jaren als bedrijfsadviseur in groeistrategie en innovatie, liet Kurman jongeren advies geven en co-creĆ«ren bij organisaties als Philips, Disney en Unilever. “Ik geloof in het betrekken van de jeugd bij wat er speelt in de wereld en bij het bedenken van oplossingen”, vertelt ze. “Verder is er niets zo eerlijk als een kind. De wereld is niet altijd veilig en eerlijk, maar er is altijd hoop. Zelfs jonge kinderen kunnen een verschil maken. Het is toch belangrijk dat – waar een kind ook wordt geboren – hij of zij herkenbare voorbeelden heeft maar hoort ook verhalen over kinderen die juist heel anders zijn. Zodat kinderen over die andere wereld leren.”

Stem van kinderen
Kurman over haar motivatie om toe te treden tot de RVT: “Save the Children zet de stem van het kind centraal. Dat spreekt mij enorm aan. Mijn ervaring met mensenrechten, strategische leiderschap en de wereld van kinderen sluit goed aan bij het werk dat ik ga doen binnen de RVT. Ik zie heel veel kansen en kan niet wachten om daarmee aan de slag te gaan. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het maken van impact op de levens van kinderen wereldwijd”, aldus Kurman. “De behoefte is nu belangrijker dan ooit.”
 
Zij citeert kinderschrijver Dr.Seuss: “Unless someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better, it’s not. (The Lorax)

De Raad van Toezicht van Save the Children bestaat met de toetreding van Hollis Kurman uit zes leden met verschillende achtergronden en uiteenlopende expertises. De leden worden aangesteld voor een periode van vier jaar. Alle leden van de Raad van Toezicht zetten zich onbezoldigd in voor de organisatie.

>