Hulpgoederen Save the Children aangekomen in Kabul

De humanitaire luchtbrug tussen Europa en Afghanistan is een feit. Gisteren landde het eerste EU-toestel in Kabul met in het ruim onder andere hulpgoederen voor Save the Children.

Het toestel bracht onder meer medicijnen en beschermingsmiddelen naar de Afghaanse hoofdstad. Deze moeten verdere verspreiding van Covid-19 in het Zuid-Aziatische land voorkomen. In Afghanistan loopt het aantal besmettingen met het virus de afgelopen weken dagelijks op.

Voedselhulp voor kinderen
Het Corona-virus heeft grote gevolgen voor de Afghaanse economie die voor een groot deel afhankelijk is van import. Door de wereldwijde run op medicijnen en beschermingsmiddelen, zijn deze nauwelijks aanwezig in het land. Daarnaast is er een ernstig voedseltekort. Minstens 9 van de 37 miljoen Afhanen hebben voedselhulp nodig. Onder hen zijn veel kinderen.

Humanitaire luchtbrug
De levering maakt deel uit van een bredere humanitaire luchtbrug die de Europese Commissie begin mei lanceerde voor landen en gebieden in de wereld die door het coronavirus een tekort aan voorraden hebben. Onder meer de Centraal Afrikaanse Republiek en Congo zijn eerder al bevoorraad. De vlucht van vandaag is de eerste van een serie humanitaire hulpvluchten die gefinancierd worden door de EU.
 

Kijk niet toe, kom in actie! Teken onze petitie

Zorg dat miljoenen Afghaanse kinderen levensreddende hulp krijgen

Teken de petitie
>