‘I ❤️ Beirut’: Mika geeft online benefietconcert voor Libanon

De Brits-Libanese zanger Mika organiseert zaterdag 19 september een online benefiet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de explosie in de haven van Beiroet. 

Naast Mika zullen onder andere ook Kylie, Rufus Wainwright, Salma Hayek en Laura Pausine optreden. Het geld dat met het tribuut wordt opgehaald wordt gebruikt om het werk van Save the Children en het Libanese Rode Kruis in de Libanese hoofdstad te ondersteunen.
 
‘Ik wilde iets doen om te helpen’
De in Libanon geboren zanger die onder meer bekend is van de hit Grace Kelly, schreef kort na de explosie in de haven van Beiroet afgelopen maand, dat hij diep getroffen is door de omvang van de verwoesting door de explosie in de haven. ‘Na jaren van burgeroorlog, economische crisis en politieke onrust, komt dit nieuws ongelofelijk hard binnen. Mijn hart breekt als ik denk aan de gezinnen die hun huis, inkomsten en dierbaren verloren zijn door deze ramp. Ik wilde iets doen om te helpen.’
 
Ook Kylie steunt het werk van Save the Children
Nadat Mika Kylie (Minogue) vroeg op te treden tijdens 'I ❤️ Beirut', aarzelde de Can’t get you out of my head-zangeres geen moment: ‘Mika en ik zijn al lange tijd vrienden. Toen hij me vroeg of ik op wilde treden tijdens het benefiet, zei ik direct ja. De situatie in Libanon is zo treurig. Ik hoop dan ook dat we met dit concert veel geld op kunnen halen om het geweldige werk dat Save the Children en het Libanese Rode Kruis daar ter plekke doen, te kunnen ondersteunen. Ik ben trots dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.’
 
Livestream via YouTube
Het concert wordt via een livestream uitgezonden via YouTube en begint om 9 uur ’s avonds. Kaarten voor het benefiet kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.
 

>