Verklaring Save the Children over gebruik naam in niet door ons geïnitieerde campagnes

Save the Children is een internationale, humanitaire organisatie die zich al meer dan 100 jaar inzet voor de rechten van kinderen. Save the Children werkt in 120 landen met lokale hulpverleners.

Wij helpen de meest kwetsbare kinderen ter wereld met medische zorg, gezonde voeding en een veilige plek. En geven hen voorlichting en onderwijs voor een beter perspectief. Zo werken we samen toe naar een toekomst waarin elk kind te voorkomen ziektes overleeft, verzekerd is van onderwijs en beschermd wordt tegen geweld.

Onze naam wordt in toenemende mate onrechtmatig gebruikt. Echter, in Nederland is Save the Children de enige eigenaar van het merk “Save the Children”. Ook al wordt onze naam gebruikt om een punt te maken rondom verschillende onderwerpen, wij als Save the Children Nederland associëren ons niet met deze campagnes.
 
Save the Children strijdt tegen kinderhandel door middel van preventie, bescherming en vervolging, maar we zijn niet de leidende organisatie op dit vlak. Alleen door intensief samen te werken kunnen we voor verbetering zorgen. We zijn lid van WePROTECT, een alliantie gericht op internationale actie om kinderhandel en andere vormen van uitbuiting en misbruik van kinderen te stoppen.
 

>