Wensbron Efteling doneert 30 emmers muntjes aan Save the Children

Al 35 jaar lang doneert de Efteling de opbrengst van de wensbron aan Save the Children. Dit jaar is er voor meer dan 5.000 euro aan muntjes in de wensput geworpen.

€ 5183,38 is er het afgelopen jaar in de wensbron gegooid. Dat is bij elkaar meer dan 30 emmers vol met muntgeld. Of alle wensen van de gulle werpers ook daadwerkelijk uit zijn gekomen weten we niet. Zeker is wel dat opbrengst van de put er voor zorgt dat we kinderen over de hele wereld een betere toekomst kunnen bieden. En dat al 35 jaar lang.

Wensbron

De wensbron werd in 1985 geopend door Prinses Juliana. De opbrengst van de put ging toen nog naar de Stichting Redt de Kinderen, een organisatie die in 1988 over ging in Save the Children. Tegenwoordig is prinses Viktoria, de schoondochter van prinses Irene, beschermvrouwe van de Wensbron.

Doe een wens

Ben je binnenkort in de Efteling en wil je ook een wens doen en daarmee Save the Children steunen? Je vindt de Wensbron op een eiland in de Siervijver. Je bereikt de wensput via de achterkant van Symbolica of vanaf Ruigrijk. Wist je trouwens dat het beeld in het midden van de bron een hergebruikte Holle Bolle Gijs uit 1970 is?

>