Yusuf uit onze tv-spot overleden

Vandaag hebben we te horen gekregen dat Yusuf, het Somalische jongetje dat te zien is in onze tv-spot over ondervoeding, is overleden. Daarom stoppen we met het gebruik van zijn beeltenis.

Wij leven mee met de familie van Yusuf en wensen hen heel veel sterkte met dit verlies.

Yusuf was 3 maanden oud toen hij in een van onze ziekenhuizen In Somalië werd opgenomen met acute ondervoeding. Yusuf was de hoofdpersoon in onze tv-spot over ondervoeding in Somalië. Tot ons verdriet hebben onze medewerkers in Somalië gehoord dat Yusuf in maart 2020 is overleden, hij was toen 6 maanden oud.
 
We willen ons medeleven betuigen aan de familie van Yusuf en de duizenden families in Somalië die hun kinderen door ziekte hebben verloren. Helaas zijn veel kinderen in Somalië erg kwetsbaar en komen er elke dag kinderen om het leven.

“Save the Children in Somalië blijft het ziekenhuis steunen waar we Yusuf hebben ontmoet. We blijven ook werken in het kamp voor ontheemden waar Yusuf en zijn ouders woonden”, vertelt Mohamed Hassan Mohamud, directeur van Save the Children in Somalië.
 
Save the Children heeft als regel dat we onmiddellijk stoppen met het gebruik van foto- en videomateriaal als een kind is overleden. Daarom zetten we de tv-spot en online advertenties waarin Yusuf te zien is, meteen stop. En gebruiken we zijn foto’s vanaf nu niet meer.  
 
Natuurlijk blijven we wel op andere manieren aandacht vragen voor de miljoenen ondervoede kinderen in de Hoorn van Afrika.

>