Save the Children biedt noodhulp na aardbeving in Indonesië

Tientallen kinderen zijn gewond en meerdere kinderen overleden nadat een krachtige aardbeving meer dan 80 scholen heeft beschadigd terwijl de lessen aan de gang waren op het Indonesische hoofdeiland Java. Save the Children biedt noodhulp. 

Volgens de laatste cijfers zijn ten minste 268 mensen omgekomen bij de aardbeving van 5,6 magnitude die maandag plaatsvond in de buurt van de stad Cianjur in West-Java. 122 lichamen zijn geïdentificeerd, maar 155 mensen worden nog vermist. Meer dan 1.000 mensen raakten gewond en naar schatting zijn 7.000 mensen ontheemd. De stroomvoorziening is verstoord. 

Save the Children
Fadli Usman, teamleider voor Save the Children in Cianjur, zegt dat kinderen maandag, kort na lunchtijd, hun klaslokalen ontvluchtten toen de aardbeving en de daaropvolgende naschokken honderden huizen deden instorten. 

"We weten nog niet hoeveel kinderen gewond of gedood zijn, maar de aardbeving sloeg toe op het moment dat de klaslokalen vol zaten. In de komende 24 uur moeten we een duidelijker beeld krijgen van de werkelijke omvang van de schade en het verlies van levens."

Save the Children heeft samen met de Indonesische autoriteiten en andere hulporganisaties tenten geleverd als tijdelijk onderkomen voor gezinnen die hun huis hebben verloren, evenals voedsel, water, dekens en medische benodigdheden.

>